Els últims 80 anys de l’art abstracte a color espanyol arriben a Elx a través de la mostra Color abstracte a la Sala d’Exposicions del Gran Teatre. Durant un mes i mig, els il·licitans i il·licitanes podran gaudir de les obres de 40 artistes que s’estenen al llarg de huit dècades, des de finals dels anys 50, data de la qual daten alguns dels quadres que s’exposen.

“És una exposició autènticament excepcional i estem molt satisfets que fins a finals de setembre els il·licitans puguem comptar amb aquesta magnífica mostra d’art abstracte amb els principals autors” indica Carlos González, alcalde d’Elx.

Marga Antón, regidora de Cultura, indica que són pintures “d’un valor i una riquesa cultural inabastable que som molt afortunats de poder gaudir”. José Luis Martínez Meseguer, comissari de l’exposició, per la seua part afig que és “una de les col·leccions més interessants que s’han realitzat des de l’estudi i el coneixement, en girar entorn d’una època molt determinada de l’art espanyol basada a mostrar l’abstracció a través del color”.

L’exposició està formada per 67 obres, 25 de les quals han romàs inèdites fins a aquesta estrena. Han participat 40 artistes, dels quals només 17 d’ells romanen en actiu, i compta amb fites de l’abstracció, un estil pictòric jove, de tan sols un segle de trajectòria, gràcies a la presència de pintures d’artistes de la talla d’Antonio Claver, Albano o Mónica Buch; una de les 4 dones que exposen i que als seus 80 anys s’ha convertit en una dels màxims exponents d’aquesta disciplina, havent exposat en quatre galeries d’ARC.

Aquesta és una nova col·laboració entre l’Ajuntament i la Fundació Caja Mediterráneo que se suma a l’exposició de 150 anys d’art il·licità organitzada fa pocs mesos i que va ser un èxit de públic i crítica.