Com ja és habitual cada mes, el Museu Paleontològic d’Elx exposa noves peces en la seua àrea ‘Els Secrets del MUPE’. En aquesta ocasió, el museu il·licità exposarà al juny una sèrie de 9 gasteròpodes i 6 bivalves característics de les costes mediterrànies. Aquests exemplars pertanyen a la col·lecció de petxines actuals que el MUPE alberga en els seus fons. Han sigut seleccionades amb l’objectiu de donar a conéixer, i amb això poder identificar, les petxines més freqüents de les platges del Mediterrani.
Les petxines actuals del museu estan compostes fonamentalment per tres col·leccions que han sigut donades a la institució. Fins hui, s’han inventariat més de 4.500 exemplars. Per a això, des del primer moment de la creació de l’àrea es compta amb quatre voluntaris que ajuden en els treballs d’inventariat i magatzematge.
Amb l’exposició d’aquestes peces, el Museu Paleontològic d’Elx posa a l’abast dels visitants parteix del valuós fons amb el qual compta el centre museístic. D’aquesta manera, s’acosta a la societat elements tan quotidians com són les petxines, que es poden veure durant un passeig per la platja, i a les quals ara se’ls podrà posar nom i identificar.