L’edil de Medi Ambient, Fanny Serrano, la representant de Agamed, Amparo García, i la gerent del Centre Comercial Havaneres, Olga Hernández, han presentat aquest matí la quarta edició de ‘Juny Mediambiental’, un esdeveniment que es desenvoluparà durant tot el mes de juny amb una programació composta de diferents activitats amb les quals es pretén conscienciar a la societat torrevejense sobre els valors mediambientals i la seua protecció. Totes les activitats contemplades en el programa són gratuïtes fins a completar aforament.

Per a enguany, el ‘leit motiv’ triat i sobre el qual se centraran la majoria d’esdeveniments i activitats serà el mar i els oceans i la necessitat de cuidar el nostre entorn marí. Això s’ha volgut reflectir amb el cartell de l’esdeveniment, il·lustrat amb una tortuga marina amb els colors dels Objectius de Desenvolupament Sostenible recollits dins de l’Agenda 2030. L’edil de Medi Ambient, Fanny Serrano, ha incidit en la importància de preservar el fons marí en una ciutat com Torrevella, assegurant que els programes d’informació, sensibilització i conscienciació, com a ‘Juny Mediambiental’, són de vital importància a l’hora de traslladar a la ciutadania les problemàtiques existents, com la derivada dels residus plàstics, així com oferir al mateix temps les eines necessàries per a evitar els danys produïts en el nostre entorn marí.

Serrano ha manifestat que “aquest esdeveniment que impulsem des de l’Ajuntament de Torrevella és ja una referència totalment consolidada a la comarca, com demostren les quatre edicions que hem organitzat”. L’edil ha explicat que “l’objectiu és donar continuïtat a la dinàmica que hem instaurat des de la Regidoria de Medi Ambient de conscienciar a la societat sobre el nostre entorn natural i la seua protecció a través de l’educació”.

Amparo García, de Agamed, ha sigut l’encarregada de donar a conéixer el variat programa amb el qual es presenta la quarta edició de ‘Juny Mediambiental’. Com altres anys, la programació es compondrà de la projecció de diverses pel·lícules i documentals, conferències, una obra de teatre i un concert. En aquest sentit, el dia 2 de juny tindrà lloc la projecció de la pel·lícula ‘Capità Fantàstic’, protagonitzada per l’actor Viggo Mortensen. El 7 de juny es projectarà el documental de Netflix, ‘Un oceà de plàstic’. Per a finalitzar aquest cicle de pel·lícules i documentals, l’11 de juny es durà a terme el visionat de la pel·lícula ‘Barbacana’, la qual suposa una estrena a Torrevella. Totes aquestes projeccions tindran lloc en el Centre Cultural Verge del Carmen a les 20 hores.

Les activitats no cessen ací, ja que també s’ha pensat en els més xicotets, i el 13 de juny tindrà lloc la projecció de la pel·lícula de Pixar, ‘Coco’. També el 14 de juny, s’oferirà un teatre infantil titulat “El mestre de les pompes”. Aquests esdeveniments també tindran lloc en el Centre Cultural Verge del Carmen, en aquest cas a les 18.30 hores.

Deixant de costat els cicles de pel·lícules i documentals, el dijous 6 de juny, tindrà lloc la conferencia “Estratègia de conservació de tortugues marines a la Comunitat Valenciana”. Tindrà lloc en la Societat Cultural Casino de Torrevella, a les 19.30 hores, i estarà a càrrec del professor titular de Zoologia de la Universitat de València, Jesús Tomás, i el tècnic de fauna marina de la Conselleria de Medi Ambient, Juan Eymar.

D’altra banda, el diumenge 9 de juny a les 20.00 hores, tindrà lloc un concert de música al Parc Natural de la Mata, a càrrec del grup de cambra de l’Orquestra Simfònica de Torrevella. Per a aquest esdeveniment s’habilitarà un servei de transport gratuït.

#YosoyTorrevieja

Una de les novetats de cara a la quarta edició de ‘Juny Mediambiental’ és la inclusió del Centre Comercial Havaneres entre els col·laboradors de l’esdeveniment. El seu gerent, Olga Hernández, ha explicat que, amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, que té lloc el 5 de juny, s’impulsarà una campanya anomenada #YosoyTorrevieja. Per a això, i en col·laboració amb el Real Club Nàutic i Agamed, es crearà un grup denominat “patrulla tauró” la finalitat del qual consistirà en la recollida de plàstics de les nostres platges.

Precisament aqueix mateix 5 de juny, en el Centre Comercial Havaneres, tindrà lloc la inauguració d’una escultura amb forma d’un gran esqual. La singularitat d’aquesta escultura, de 4’5 x 1’5 metres, és que estarà buida i, per tant, servirà com un contenidor de plàstic. Hernández ha explicat que “amb aquesta acció volem conscienciar a la societat torrevejense sobre la problemàtica dels plàstics i com estan perjudicant les nostres costes”.

També el 8 de juny, amb motiu del Dia Mundial dels Mars i Oceans, Claudio Barria, doctor en Ciències del Mar del Consell Superior d’Investigacions Científics, qui és un dels majors experts en grans taurons del nostre país, oferirà una xarrada en la Real Club Nàutic de Torrevella sobre la incidència del canvi climàtic en les poblacions de taurons al Mediterrani.

Serrano ha conclòs la presentació de ‘Juny Mediambiental’ afirmant que “es tracta d’un esdeveniment viu”, per la qual cosa no descarta que se sumen diferents activitats a la programació. S’espera que se superen els més de 2.500 assistents que es van registrar en les diferents activitats de l’edició de l’any.