Com cada any, la Garbera Cultural El Guaret organitza, amb el patrocini econòmic de  l’ajuntament de Cocentaina i la col·laboració de la Coordinadora pel Valencià i l’IES Pare Arques, la Nit Estellés. Tot i que tradicionalment s’ha celebrat sempre al Pla de la Font, enguany la situació sanitària ha obligat a traslladar l’acte al Palau Comtal, amb aforament i entrades nominals que es poden reservar ja en la pàgina web entrades.cocentaina.es.

La festa de la poesia en record del poeta Vicent Andrés Estellés es celebrarà el divendres 17 de setembre. Com sempre, l’activitat començarà al voltant de les 8 de la vesprada, amb una lectura lliure de poemes que durarà aproximadament mitja hora, poemes que poden ser d’Estellés, però també de qualsevol altre poeta i en qualsevol llengua, perquè els poetes i les poetesses són persones molt sensibles que tenen la capacitat d’arribar-nos a l’ànima i de fer-nos sentir allò que moltes vegades no som capaços d’expressar.

En acabar la lectura de poemes està prevista una actuació molt emocionant que pretén apropar-nos a l’obra d’Estellés de la mà dels amics i rapsodes alcoians Carles Llinares i Jordi Carbonell amb el seu espectacle ROSA DE PAPER, d’una hora de duració, que ens acosta a la vida del gran poeta valencià del segle XX, Vicent Andrés Estellés, i de ben segur, que ens faran passar una magnífica vetlada.

El regidor de l’àrea, Ivan Jover, manifesta que estan molt satisfets, perquè que aquesta tradició continua i es manté any rere any i a pesar de la pandèmia, de manera que setembre torna a ser el mes idoni per a reivindicar la poesia, per a retrobar-nos amb el plaer de sentir l’art en les paraules.

A més, Ivan Jover agraeix a l’associació El Guaret l’esforç i l’estima que posa cada any en l’organització d’aquest esdeveniment i recorda que es recomanable que es puje a les xarxes socials un poema sencer o, si més no, una estrofa d’algun poema d’Estellés que ens agrade i que s’etiquete amb el hashtag #FestaEstellés2021, perquè el nostre poeta i la nostra llengua i cultura s’ho mereixen.