Una nova verema ha començat a primers d’agost de 2020 en la demarcació històrica de “Alacant”. Des del dia 4 d’agost han començat a recollir-se els primers fruits de varietats blanques en els paratges més al sud, els del parc natural de la Mata i Torreviella.

Pocs dies després altres varietats blanques com el chardonnay o partides de moscatell s’han recollit en zones aïllades del Vinalopó Mitjà i Alt. I per a aquesta setmana i principis de la qual ve s’espera es generalitze la recol·lecció de moscatells en la subzona de la Marina Alta, especialment en partides centrals de la vall del pop i altures mitjanes pròximes a la mar. Per a la producció de negres caldrà esperar a principis de setembre.

La campanya s’espera amb una producció normal que puga rondar els prop de 35 milions de quilos de raïm. L’any passat van entrar en les 42 cellers certificats poc més de 32 milions, un 5,26% més de l’anterior, i enguany pot ser que l’increment siga similar, una producció que es considera estable en la zona protegida.

Especialment enguany la collita ha vingut precedida d’una molt bona maduració i sanitat, i un excel·lent vigor en les plantes que van rebre eficaces pluges a l’hivern i primavera. Fins i tot i dins d’aquesta tònica, la verema ha arrancat amb un episodi de calamarsa el dijous 13 en la zona Sax-Villena i que són la gran amenaça dels últims anys, d’especial record l’episodi de DANA de l’any passat a la Vega Baixa alacantina.

També la campanya ve marcada per la situació de crisi econòmica i sanitària que ha paralitzat vins en els cellers. Encara que la situació més crítica està a pensar quin serà l’evolució de la situació i l’afecció a aquests nous vins de l’anyada 2020.