Coincidint amb el vint aniversari de l’obertura del Museu Dámaso Navarro, hui s’ha presentat la nova pàgina web del Museu que ha sigut elaborada de manera íntegra per personal de l’Ajuntament de Petrer.

Segons ha assenyalat el regidor de Cultura i Patrimoni, Fernando Portillo, “pretenem que aquesta nova pàgina web siga una finestra oberta al Museu, tant als rics continguts albergats en ell, com a les nombroses activitats que s’organitzen durant tot l’any per a acostar la nostra història, la nostra cultura i les nostres tradicions”. També ha subratllat que “fa uns mesos actualitzàvem el Museu Dámaso Navarro, coincidint amb el vint aniversari i ara el que actualitzem és aqueixa finestra al món que és la web de presentació del museu”.

Per part seua, el director del Museu, Fernando Tendero, ha recordat que “des de 2012, el Museu Dámaso Navarro compta amb un blog en el qual hem anat presentant i incloent totes les activitats com la part didàctica, les persones que s’incorporen en pràctiques, les visites escolars, presentacions de llibres, xarrades…”. El hui ja antic blog del Museu també ha recollit durant aquest temps notícies, informacions, articles, vídeos, etc. relaciones amb el patrimoni i la història de Petrer. En total, en els seus sis anys de vida, el blog ha incorporat més de 1.200 entrades que han rebut més de 211.000 visites.

Ara, la regidoria de Cultura i Patrimoni, adaptant-se a l’evolució de les noves tecnologies en els últims anys, fa un pas més amb una pàgina web “moderna, intuïtiva i amb disseny responsive”, segons ha explicat Ángela Pujalte, tècnica de xarxes socials de l’Ajuntament de Petrer, qui ha explicat que el disseny responsive “suposa que la web està adaptada per a la seua visualització en qualsevol dispositiu, ja siga ordenador, mòbil o tablet”. També ha destacat que la nova pàgina web “fomenta una major interactivitat amb les persones interessades en temes d’història i patrimoni, per aquest motiu es vaja a portar un treball d’actualització constant perquè siga una web viva”.

Així mateix, ha indicat que “algun bo que tenia l’antic blog és que tenia molt de contingut i molt actualitzat”, per la qual cosa s’ha decidit mantindre el blog com una secció més de la nova web que servisca de base de dades on recórrer a tots els continguts d’interés publicats.

La nova pàgina web és fruit de l’esforç i col·laboració del personal del Museu i de l’equip de comunicació i xarxes socials, destacant el treball d’Iván Hernández, Lola Vida, Ángela Pujalte i Mario X.

Cal recordar que el Museu Dámaso Navarro (@MuseoDamasoNavarroPetrer) també compta amb pàgina de Facebook i compte d’Instagram (museu_damaso_navarrés).