«Rebelión en la granja” és l’última creació de la companyia valenciana Marea Dansa,  de qui ja vam poder veure, amb motiu del Dia Internacional de la Dona, una altra aplaudida funció, “Amelia. Que no et tallen les ales”. Ara tornen amb “Rebelión”una rupturista proposta que va rebre un calorós acolliment en Feten, la fira de teatre per a la infància de referència al nostre país.  La cita és el dissabte 10 de desembre a les 19’00 h.
REBELIÓN és una adaptació de l’obra d’Orwell “Rebelión en la granja” que utilitza la dansa com a element narratiu, traslladant l’acció a una fàbrica asfixiant i que aprofita la potència visual i emotiva que proporcionen la dansa espanyola i el flamenc contemporani.
La versió de la companyia Marea Dansa, manté l’esperit satíric contra totalitarisme  que impregna la història original, però al mateix temps destaca de l’obra en què s’inspira que és “un mordaç relate sobre les injustícies i les temptacions de poder que no han deixat de perseguir-nos des que George Orwell escriguera aquesta fita de la literatura contemporània l’any 1945”.
La companyia balla a ritme de martells i engranatges, al compàs de les manetes del rellotge, orquestrant pas a pas la tan anhelada rebel·lió. Els seus cossos muten, es transformen en animals. Des de cavalls que arrosseguen pesades eines de cultiu a gallines que ponen fins a l’extenuació, mentre els seus amos, personatges despietats i burlescos, grunyen a tort i a dret sota les seues jaquetes. Els seus creadors, La Teta Calba, Xavo Giménez i María Cárdenas, així com la coreògrafa Olga Pericet defineixen l’obra com “la celebració del triomf de la llibertat i el treball en equip enfront de la tirania, i ens adverteix sobre el perill de recaure en l’avarícia i l’individualisme una vegada aconseguim el cim”.


Marea Dansa és una companyia de flamenc i dansa espanyola creada en 2014 i que concep els seus espectacles de manera global, donant la mateixa importància a la dramatúrgia que a la música, la dansa, l’escenografia i la imatge, amb l’objectiu de contar històries i visibilitzar conceptes a través d’un llenguatge escènic molt actual.
A més de nombroses nominacions, “Rebelión” ha sigut guardonada amb el Premi a “Millor Espectacle Infantil” i “Millor espectacle de Carrer” en els Premis Arts Escèniques del IVC 2021 i amb el  Premi “Millor espectacle de Dansa” en Feten 2018. L’obra es recomana per a públic familiar i infantil a partir de 6 anys.

TEATRE CHAPÍ de Villena
REBEL·LIÓ de Marea Dansa
Direcció i autoria: La Teta Calba, Xavo Giménez i María Cárdenas
Direcció coreogràfica: Olga Pericet
Ballarines: Elena Marava, Lourdes de la Rúa, Paula Sebastián, Rosa Sanz i Yolanda López
Sábado 10 de desembre 2022. 19’00 hores.

Entrades des de 8 €. Preus reduïts per a menors de 30 anys i majors de 65: des de 6 euros. Bono familiar (2 adults/as + 2 xiquets/as): des de 22 euros.