La posada en escena de la performance “Surrender”, amb text, ball i música en directe, visualitzarà aquest matí en la Plaça de l’Ajuntament d’Alacant la lluita contra la violència masclista. Servirà, a més, per a commemorar el Dia Internacional contra les violències masclistes que se celebra diumenge que ve, 25 de novembre.

La regidora d’Igualtat, Mari Ángeles Goitia, ha significat la importància que el tradicional acte institucional, que se celebrava en el Saló Blau, s’haja traslladat a la Plaça de l’Ajuntament: “Hem volgut que siga obert al públic per a, d’aquesta manera, augmentar la consciència i la mirada crítica del conjunt de la ciutadania enfront de la violència masclista”.

Coincidint amb l’acte institucional es desplegarà una pancarta relativa al 25-N des de la balconada principal de la Casa Consistorial amb el lema “Planta cara”. Serà, ha explicat l’edil, “una manera de manifestar que el conjunt de la Corporació Municipal suma esforços perquè, com va explicar l’alcalde Luis Barcala, Alacant seguisca sent una ciutat bel·ligerant contra la violència masclista”.

Durant el matí, que començarà amb cinc minuts de silenci en memòria de les dones assassinades des del 25 de novembre de 2017, intervindran tres persones convidades: Antonia Pérez Cabrera. Religiosa de la Casa d’Acolliment de les Religioses Adoratrices, Carolina Castejón de l’Alzina, directora i advocada de l’associació Asti-Alacant /Secretariat Diocesà de Migració i Paloma Cascales Bernabeu, advocada del Servei d’Assessorament Jurídic en violència de gènere i defensa dels drets de les dones de la Regidoria d’Igualtat. Les persones que acudisquen rebran una targeta en la qual podran escriure els seus missatges en contra de la violència masclista. Aquestes les podran deixar lligades a les tanques que envoltaran el recinte perquè, com assenyala la regidora, “puguem conèixer què pensa el conjunt de la ciutadania sobre la violència masclista”.

El reivindicatiu acte conclourà amb la intervenció de la regidora Mari Ángeles Goitia, qui llegirà el Manifest elaborat per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), i la intervenció de l’alcalde Luis Barcala.

Secretariat Gitano

La regidora ha assistit ahir a l’acte per a commemorar el Dia Internacional per a l’Eradicació de la Violència contra les Dones, organitzat per la Fundació Secretariat Gitano sota el lema “Paraules per a tí”, i que s’ha desenvolupat en el Centre Comunitari “Gastón Castelló”.

En la seua intervenció, i en asseverar que “la violència contra les dones no és, desafortunadament, qüestió dels nostres dies i d’aquest segle XXI”, ha tingut un record per a Rosalea de Malla i Rosalía de Vargas els qui “en un mal mes de juliol de 1749”, van anar dos de les dones víctimes de la Gran Batuda Gitana.

L’edil ha detallat sobre el conjunt d’actes que la Regidoria d’Igualtat ha preparat per a commemorar el Dia contra la Violència Masclista, com l’acte institucional de matí i s’ha preguntat que “tot açò pot estar molt bé. Però no cal quedar-nos únicament en açò. Cal intentar arribar a l’arrel de la qüestió. Al perquè de la violència contra les dones”. Ha sigut en aqueix punt on ha valorat la importància de la Jornada “ja que des de diferents òptiques ofereix una sèrie de claus i coneixements sobre aquest xacra social explicades d’una manera didàctica i amè”.