La nova proposta expositiva del Palau Provincial reuneix trenta obres de l’artista Juan Antonio Poblador Miquel i podrà visitar-se fins al pròxim 13 d’abril. L’exposició ‘Poblantologic’ fa un recorregut per la trajectòria d’aquest autor nascut a Madrid i establit a Alacant des de fa més de tres dècades.

El diputat de Cultura, Cèsar August Asencio, ha presentat en el Palau Provincial la mostra al costat de Poblador i ha destacat l’originalitat del projecte que reuneix diferents tècniques i la qualitat de les quals està avalada per la trajectòria i la formació del pintor.

Després d’iniciar-se amb l’oli, les aquarel·les, tintes i acrílics s’entremesclen en la seua última etapa, una nova tècnica mixta amb la qual l’autor dóna regna solta a les seues fantasies jugant amb l’abstracció figurativa i les taques de color, tal com ha explicat Asencio. El resultat és una col·lecció de gran impacte visual amb evidents influències del pop-art.

Poblador té en el seu haver-hi més d’un centenar d’exposicions individuals i col·lectives tant a Espanya com a l’estranger. A més, ha obtingut el reconeixement de catorze seleccions i quinze premis, entre els quals es troben l’Estrela d’Or a l’Excel·lència professional, la Medalla d’Or Ciutat de Calca i de la Universitat de Belles arts de Cuzco (el Perú). Els seus treballs estan penjats en fundacions, entitats, ajuntaments i col·leccions particulars, entre altres centres.

Finalment, cal destacar durant més d’una dècada va treballar per a impulsar l’Associació d’Artistes Alacantins, transformant-la en una de les més reconegudes de la Comunitat Valenciana.