El regidor de Cultura d’Alacant, Antonio Manresa, ha avançat que una vintena d’artistes, tècnics, grups i col·lectius han presentat projectes per a poder desenvolupar-los en un ambient creatiu gràcies a espais que cedeix el centre cultural Cigarreras, gestionat per aqueix departament municipal.

Un total de 22 projectes s’han rebut en la convocatòria pública llançada per Cultura i denominada “BuitBox 2021”, que oferia cinc espais de treball en el subsòl del complex artístic. Es tracta de cinc sales, de 20 metres quadrats cadascuna, dotades de llum, connexió elèctrica, aire condicionat i wifi. El seu ús gratuït es posa a la disposició de persones o grups que estiguen immersos en projectes culturals i que precisen cert suport com a espais i instal·lacions. Aquests compartiments podran ser usats durant els horaris del centre cultural.

Antonio Manresa ha declarat que la convocatòria “BuitBox 2021” ha ampliat la seua influència en els ambients creatius i artístics d’Alacant, la qual cosa ha portat a Cigarreras a rebre més projectes que en convocatòries anteriors, la qual cosa és d’agrair. Tractarem que els creatius que impulsen els projectes que trie el Jurat es troben còmodes entre nosaltres i puguen desenvolupar els seus plans de treball de manera satisfactòria”.

Jurado

El termini de recepció de projectes va estar obert fins al passat dia 9, però com aquest tràmit es fa a través del Registre oficial de l’Ajuntament, encara és possible que arribe algun sobre més amb la documentació pertinent, segons estimen des de Cigarreras.

L’administració del complex cultural operatiu en magatzems de l’antiga Fàbrica de Tabac té previst que el jurat es reunisca la setmana vinent per a obrir les propostes i avaluar la seua idoneïtat, abans de triar els cinc projectes els protagonistes dels quals podran instal·lar-se en els “Boxs” durant els pròxims mesos.

“El concurs públic estipula que els artistes, grups, creadors o associacions els plans de treball de les quals reben la confiança de Cigarreras podran disposar de les sales durant sis mesos. Si els protagonistes necessiten més temps, el centre cultural els permetrà que raonen les seues demandes amb la idea de prorrogar aqueix temps durant sis mesos més”, ha aclarit el regidor.

Antonio Manresa ha indicat que en la convocatòria “BuitBox 2020” es van comptabilitzar 15 propostes d’ús dels “boxs” i que els pròxims dies el grup de treball que ha d’estudiar les sol·licituds estarà compost per personal tècnic de la seua regidoria i per dos experts externs, un d’ells gestor cultural.