En un context musical dominat pel trap, el reggaetón, el autotune i l’omnipresència dels arranjaments electrònics, el nou duo “Uña y Carne” e sorgeix quan un artista genuí aconsegueix arrancar dels seus instruments un sentiment i una passió radicalment llunyans dels sons sintètics i les bases preprogramadas.

Format pel cineasta i compositor Carlos Salado i el vocalista Antonio Clavería, «Uña y Carne» es dóna a conéixer amb un primer treball les influències i les intencions del qual no deixen lloc a dubtes: al llarg de set rumbes flamenques, “Lo que el tiempo no sabe borrar proposa un viatge en el qual el festiu conviu amb el reflexiu i l’emotiu. La guitarra espanyola recupera així un protagonisme llargament postergat en el nostre panorama musical, dibuixant un so mestís capaç de fondre l’urbà amb el tradicional, combinant amb sensibilitat melodies pegadizas i recursos propis de les balades.

“El que el temps no sap esborrar” és un projecte transmèdia que no es limita a contar la seua història a través de la música. Així, cadascun dels temes musicals que componen l’àlbum compta amb un xicotet “capítol” audiovisual que la introdueix i ajuda a narrar una única història que es va desenvolupant rumba a rumba: la d’un home el pas del qual per la delinqüència, la droga i la presó marquen per sempre tant la seua vida com les seues relacions amb els altres i les possibilitats de reinserir-se en la societat.

Els set temes encarregats de traslladar aquest periple vital són “Pansa el Canutito”, “Jo em Drogue”, “Deixe la Terra”, “Cendra Morta”, “Ja ho deia la meua pareix”, “Som els Carn i ungla” i “Tocarem”.

Segons els components de “Uña y Carne”: “combinar rumba i ficció ens dóna l’oportunitat d’aprofundir en temes, emocions i sentiments que, d’una altra manera, potser no serien més que meres anotacions. El nostre art es nodreix de la societat en la qual vivim. De realitats, moltes vegades incòmodes, que detectem al nostre voltant i necessitem compartir”.

“El que el Temps no sap esborrar” està disponible en Spotify, Apple Music, Amazon Music, Deezer o Tidal.