El Museu Paleontològic d’Elx (MUPE), gestionat per la Fundació Cidaris, ha complit el seu 18é aniversari abrigallat per prop de 900 persones que van acudir a l’àmplia oferta d’activitats que es van desenvolupar dissabte passat 3 de desembre. Entre les propostes culturals i d’oci, amb les quals ha col·laborat l’Ajuntament d’Elx, destaquen conferències, contacontes, tallers en família, jornada de portes obertes, així com un recital de guitarra a càrrec de Rubén Rus Jover del Conservatori Professional de Música d’Elx. A més, com a novetat, es va celebrar la primera edició de la ‘Nit en el museu’ per a adults.
Durant els actes de celebració dels 18 anys del MUPE es va procedir al lliurament dels premis del 4t Concurs de Dibuix ‘Raval Juràsic’, iniciativa realitzada al costat de la Associació Veïnal Raval i carrers adjacents. Així, en la categoria infantil, el primer premi va anar a parar a Raúl Bastida, i el segon a Ángel Palomar. Per part seua, Sandra Bastida va ser la guanyadora en la categoria juvenil. En totes les obres presentades s’ha incorporat el barri i les col·leccions del museu, posant en valor amb aquesta proposta el gran potencial artístic i creatiu dels més xicotets, els dibuixos dels quals podran gaudir-se en l’entrada del museu fins a mitjan gener.
Així mateix, es va fer lliurament dels Socis d’Honor de la Fundació Cidaris, un guardó que reconeix la labor d’institucions i persones que de manera desinteressada col·laboren amb el MUPE. D’aquesta manera, en aquesta ocasió tan especial s’ha concedit aquesta distinció a Francisco Vives i Antonio Ródenas per la seua extensa trajectòria fent costat al museu, molt abans fins i tot de la seua existència en ser membres del Grup Cultural Paleontològic d’Elx.
Amb aquesta celebració, el MUPE ha aconseguit la majoria d’edat amb una trajectòria marcada per la investigació, conservació i divulgació del patrimoni geològic i paleontològic.