La regidora d’Igualtat, Mayte Sánchez, i l’edil de Desenvolupament Rural, Víctor Valverde, han presentat aquest dilluns les I Jornades de les Sénies Bessones “Moquita i Pando”, que tindran lloc els pròxims dies 12 i 13 d’octubre en les Antigues Escoles de les Sénies.

Aquestes jornades, titulades “Homenatge a la dona de l’horta” estan organitzades per l’Associació d’Amics de les

Sénies Bessones Moquita i Pando i en col·laboració amb l’Ajuntament d’Orihuela, amb l’objectiu de retre homenatge a les dones que formen part de l’entorn de les Sénies Bessones i que han sigut testimonis de l’esplendor d’aquestes, tenint una funció fonamental i important en el desenvolupament i creixement de la zona.

A través d’una exposició fotogràfica, la inauguració de la qual està prevista el dissabte 12 d’octubre a les 11.30h, en la qual es mostrarà la consideració especial que les veïnes del lloc han tingut i tenen en les sénies, mostrant les seues arrels de l’horta, l’orgull de pertànyer a aquest lloc, i que a més era punt de trobada i esbarjo.

Les Sénies “Moquita i Pando” constitueixen una joia viva del sistema de regadiu mil·lenari de l’horta d’Orihuela, que data de l’època de dominació musulmana. Donada la seua especial rellevància des de l’Associació mostrarem a través d’una visita guiada, prevista per a diumenge 13 d’octubre a les 11.00h, els punts d’interés, la manera de vida i anècdotes en aquesta singular zona que envolta a les Sénies.

Les jornades culminaran amb una convivència per als socis i sòcies per a compartir experiències i estrényer llaços.