La Càtedra institucional Misteri d’Elx de la Universitat Miguel Hernández, amb la col·laboració del Patronat del Misteri d’Elx, han organitzat el V Congrés de Patrimoni Cultural Immaterial a Espanya.

Aquesta cinquena edició del Congrés tindrà lloc els dies 27, 28 i 29 d’octubre en el Centre de Congressos “Ciutat d’Elx” i Universitat Miguel Hernández d’Elx.

En aquesta ocasió sota el títol “Perspectives actuals i reptes futurs en la conservació del Patrimoni Cultural Immaterial”, es pretén reunir els especialistes tant en patrimoni com en turisme per a tractar com enfocar de la millor manera que el nostre patrimoni siga un recurs per al turisme.

Amb motiu del vinté aniversari de la proclamació del Misteri d’Elx com a Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat per la UNESCO en 2001 i els 90 anys de la seua declaració com a Monument Nacional en 1931 pel Govern de la II República, des de la Càtedra del Misteri d´Elx en col·laboració amb Patronat del Misteri d´Elx i altres institucions, s’està organitzant aquesta V edició del Congrés de Patrimoni Immaterial.

Aquesta sèrie de congressos es van iniciar en 2011 coincidint amb el desé aniversari de la declaració Misteri d´Elx per part de la UNESCO (primera manifestació espanyola del PCI que va obtindre aquest reconeixement), posteriorment inclosa en 2008 en la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

Els objectius més significatius d’aquest esdeveniment són:

-Analitzar la situació actual i reptes futurs per afrontar de les manifestacions del Patrimoni Cultural Immaterial a nivell nacional incloses en la Llista Representativa del PCI i Registre de Bones Pràctiques de la UNESCO.

-Establir un espai de reflexió i cooperació, amb la finalitat de reforçar la relació i participació entre els agents portadors i responsables de la salvaguarda del PCI i les diferents administracions i organismes implicats en mateixa.

-Contribuir a promoure el coneixement, transmissió i investigació científica del PCI en general i del Misteri dElx en particular, mostrant la seua evolució i situació actual després de dues dècades de la seua declaració per la UNESCO.

Programa:

Inscripció: