La Cinquena Edició del Festival de Curts de La Nucia CortoEspaña 2018 se celebrarà en Auditori de la Mediterrània els dies 7 i 8 de novembre i segueix comptant amb la valuosa participació de CortoEspaña i amb la gran qualitat de les produccions cinematogràfiques en format de curtmetratge seleccionades entre les millors produïdes a Espanya.

En aquesta ocasió, el V Festival de Curts de La Nucia CortoEspaña se celebra en dos dies consecutius: Els dies 7 i 8 de novembre. Hi haurà sessions nocturnes a partir de les 20.30 hores els dos dies, amb entrada gratuïta, i a més hi haurà una sessió especial per a joves estudiants en el matí del 8 de novembre, totes les sessions se celebren en la sala principal del Auditori de la Mediterrània. En les sessions nocturnes es passaran 7 curtmetratges diferents cada dia, el dijous 8 de novembre es projectarà a més, fora de concurs, el curt titulat “Una comunitat amb sort” dirigit per José María Ugarte i Alicia Arbe i interpretat pel Grup de Teatre La Casella de La Nucia.

Els curts que concursen són produccions sorprenents per als espectadors, en ocasions amb famosos professionals de la interpretació o de la creació, que cullen premis en nombrosos festivals, i els espectadors del festival, com en les quatre edicions anteriors, podran votar i premiar el millor curt del Festival de Curts de La Nucia CortoEspaña 2018.

Aquest certamen especial que aconsegueix ja el seu cinquè any de celebració està vinculat des de la seua primera edició a CortoEspaña. Per açò el curtmetratge que quede premiat, com en anys anteriors, en el Festival de Curts de La Nucia, competirà per a estar en la final que celebrarà CortoEspaña a Madrid el pròxim mes de desembre. CortoEspaña participa, organitza o col·labora i participa en un centenar de festivals de curtmetratges i programacions de curts en tota Espanya i a més organitza els benvolguts Premis Fugaç que en 2019 celebraran la tercera edició perquè la indústria del curtmetratge puga premiar els millors curts. Des de l’any 2014, La Nucia amb l’arrencada del Festival de Curts està en el circuit de curtmetratges d’Espanya. Amb l’objectiu de fer arribar el cinema i aquest tipus de produccions a espectadors d’edat variada en sessions nocturnes i en horari lectiu.

Les sessions tenen l’entrada gratuïta. Només cal arreplegar la invitació en les taquilles del Auditori de la Mediterrània. A més els espectadors que assistisquen a les projeccions tindran una invitació a cervesa –refrescs per a menors d’edat- en la pausa de les projeccions a les 21.15 hores aproximadament. Els espectadors podran veure també l’exposició Evolutions del fotògraf espanyol Daniel Dicenta Herrera, amb fotografies, projeccions audiovisuals i música. Evolutions es podrà visitar fins al pròxim 19 de novembre en la Sala Llevant de Auditori de la Mediterrània.

CURTMETRATGES SELECCIONATS:

DIA 1 – 7 de noviembre de 2018  

 Le vivre ensemble (11’)

Dir: Jose Luis Santos Int: Carlos Kaniowsky, Patricia Sanz, Margarita Ponce, Bernard Mañanes, David F. Mayora.

Nuestro viejo (y el mar) (29’)

Dir: Lander Camarero Int: Mikel Llamosas, Lander Llamosas, Tanya de Roberto, Paul Barrett, Patrice Davis, Michael Scott-Hayward.

Mars love (7’)

Dir: Mario Serrano Int: Animación

Madre (18’)

Dir: Rodrigo Sorogoyen Intérpretes: Marta Nieto, Blanca Apilanez, Álvaro Balas

La pureza (5’)

Dir: Pedro Vikingo Intérpretes: Documental

Exhalación (15’)

Dir: Alberto Díaz López Intérpretes: Ángela Molina, María Hervás, Adrián Expósito.

Tomasito (12’)

Dir: Ignacio F. Rodó y Sergio Arróspide Intérpretes: Sergio Serrión, Xeui Jiménez

DIA 2 – 8 de noviembre de 2018

Fora de concurs: el curt “Una comunidad con suerte”

Dirección: José María Ugarte y Alicia Arbe

Intérpretes: Grupo de Teatro La Casilla de La Nucía.

Con la colaboración de la Concejalía de Tercera Edad de La Nucía.

El escarabajo al final de la calle (19’)

Dir: Joan Vives Lozano Int: Alfred Picó, Carme Juan, Alexandra Lacaita, Berna Llobell, Joan Gadea, Juli Mira.

Woody & Woody (12’)

Dir: Jaume Carrió Int: Animación

Madres de luna (15’)

Dir: Alicia Albares Int: Ingrid Rubio, Ramiro Blas, Eric Francés, Monika Kowalska, Irene Virgüez, Yoly Sey.

El tesoro (12’)

Dir: Nestor del Castillo, Marisa Lafuente Esteso Intérpretes: Documental

Miss Wamba (17’)

Dir: Estefanía Cortés Intérpretes: Ruth Díaz, Ramón Barea, Nuria Gago.

La madrina (9’)

Dir: Pedro Sancho Intérpretes: Sheyla Fariña, Arantxa Aranguren, Raquel Guerrero, Mario Alberto Díez, David Muro, Juan Caballero.

Caronte (15’)

Dir: Luis Tinoco Pineda Int: Melina Matthews, Oliver Lardner, Gary Lewis, Mia Lardner.