Amb aquest imperatiu irrenunciable, arranca la campanya que la regidoria de Dona i Igualtat, dirigida per Mercé Pairó (Cs), ha preparat per a commemorar el 8 de març, “Dia Internacional de la Dona”, la programació de la qual ha sigut presentada hui en roda de premsa i en la qual ha destacat l’esforç per fer partícips de tots els actes a els-as campelleros-as independentment de la zona del municipi on residisquen.

D’aquesta manera, l’alcalde, Juanjo Berenguer (PP) arrancava la presentació davant els mitjans de comunicació de “Valora-la”, l’eslògan amb el qual la regidoria ha volgut manifestar la importància que tots i cadascun dels receptors d’aquest imperatiu reflexionen sobre la importància de la dona en la construcció de la nostra societat en el passat, present i futur.

“Perquè nosaltres som iaies, som mares, som parelles, som germanes, som filles i som nétes. “Valora-la”, però també Valora’t”, va recordar Mercé Pairó (Cs), que va posar l’accent en l’estructural de les desigualtats a les quals s’enfronten les dones a causa de la fonamentació de la nostra societat sota les premisses de la divisió sexual del treball i de rols i estereotips sexistes.

“MUCHAVISTA CENTRE DEL DIA 8”

Sense cap dubte el dia 8 de març, “Dia Internacional de la Dona” s’erigeix com a eix central de tota la campanya, ja que entorn d’ell s’articulen totes les activitats. Per a aqueixa jornada, la regidoria de Dona i Igualtat ha volgut aprofitar la commemoració per a “acostar la zona de Muchavista a els-as campelleros-es que habiten en la zona nord i centre del municipi. Es tracta de fer partícips de les activitats a tots els ciutadans i que tots se senten part important de El Campello”, ha manifestat l’edil.

Una gran paella preparada per a 400 persones, inflables per al públic infantil, animació i una exhibició esportiva, serà el discórrer d’una jornada de record i commemoració cap a la tragèdia esdevinguda en una fàbrica tèxtil de Nova York el 25 de març de 1911. “Però amb l’energia i el positivisme de construir units, homes i dones, un futur millor”, va assegurar Mercé Pairó.

Totes les activitats commemoratives entorn del “Dia Internacional de la Dona” tenen el seu punt de partida el pròxim dia 2 de març en el Centre Social “El Barranquet”. Balls, sainets i una exposició de pintura inauguren un mes dedicat a la dona on desenes d’activitats de caràcter lúdic, artístic, sanitari i sobretot pedagògic, il·lustraran una campanya que finalitzarà el 3 d’abril amb una jornada de salut enfocada a la dona organitzada des de la regidoria de Salut Pública, dirigida Rafa Galvañ (PP).