VEM és una iniciativa de diferents departaments de l’Ajuntament de Villena que se celebra el 16 de juny i tracta de posar en valor l’alt potencial musical que gaudeix la ciutat. Fer visible, i audible, el gran potencial musical que té Villena. Mostrant des de diferents espais, la diversitat musical que es dóna en la població. Per a açò, es realitza un esdeveniment musical que dura 24 hores, és a dir, un dia complet. Durant tota l’activitat, la música no ha de deixar de sonar ni un segon.

La Festa de la Música és una celebració internacional que es realitza el 21 de juny, el primer dia de l’estiu en l’hemisferi nord, que al seu torn és el primer dia de l’hivern en l’hemisferi sud. El seu objectiu és promocionar la música de dues maneres: La primera que els músics aficionats voluntàriament isquen a tocar al carrer. La segona és amb l’organització de concerts gratuïts, en els quals el públic tinga l’oportunitat de presenciar els seus artistes preferits sense importar estil ni origen.

Va ser creada en 1982 per Jack Lang, quan era ministre de cultura de França, la seua primera edició va ser el 21 de juny de 1982, a més és el solstici d’estiu: aquesta data també té relació amb les festivitats paganes de l’antiguitat, en les quals es rendia culte a la naturalesa i les seues transicions.

Aquesta festa s’ha internacionalitzat. En la seua edició de 2006, es va celebrar en 250 ciutats de 120 països.

Programa

Haz clic para acceder a PROGRAMA.pdf