Tots els estils, tot tipus de música, tots els llocs inclosa el carrer, més de 1500 músics i mig centenar de voluntaris i voluntàries amb el projecte Villena És Música, milers d’espectadors, promogut per l’Ajuntament de Villena. Ens sembla una gran aventura de la ciutat que enguany va arribar a la seua quarta edició consecutiva que hauríem de copiar totes les ciutats valencianes, perquè va amb nosaltres i nosaltres, i això és una petició informalment formal. Com assenyalava José Ayelo, director de la Casa de Cultura “la població va acollir la iniciativa des del primer any com si l’estiguera esperant. Potser és que ho necessitava i no ens havíem donat compte”. Viure aquest esdeveniment en directe és els esdeveniments que des de LOBLANC considerem més rellevants dels que ocorren a la nostra província i ens importa explicar-lo.

És una proposta que pren com a referència la Fête de la Musique, sorgida a França a mitjan anys setanta. VEM va pretendre des del primer moment posar en relleu la importància de la música en la vida de les persones i, en definitiva, en la vida de la ciutat. Va sorgir per a crear consciència entre la ciudanía i en els homes i dones músics de l’enorme potencial local.

Villena És Música va arrancar durant la vesprada del divendres 21 de juny i es va prolongar fins a la nit del dissabte. Fruit de la reflexió de l’organització i dels suggeriments rebuts el VEM va començar el divendres 21 (Dia del Música) i després del pregó van començar els concerts en les places, espais oberts o locals OPEN VEM, tenint lloc a les 23 hores la “Música als Balcons” en el Rabal i a partir de les 12 de la nit el festival de rock en la plaça de bous. L’activitat es reprendria el dissabte des de les 8 del matí amb un cercaviles, concert en el mercat i esglésies a partir de les 10 i concerts vermut des de les 12, tornant als espais oberts a les 18.30 hores, concentrant d’aquesta manera, les actuacions durant la tard-nit del divendres i el dissabte per a evitar les hores de major calor.

La imatge del VEM és obra un any més de l’empresa Brantz. Enguany, el lema triat és “Música en moviment”, que reflecteix a la perfecció “la capacitat de canvi i l’activitat en forma d’assajos, visitants i moviment de gent que genera el VEM”, comentava Ayelo.

Els pregoners de VEM 2019

Jesús Bosque, professor de piano, Pascual Bosque, professor de secundària amb residència a Mutxamel i Juan José Bosque, músic i tècnic de so han sigut les persones elegides per la direcció de VEM per a pregonar enguany 2019, seguint el deixant dels seus predecessors: Brasa, la família Soler i la Societat Musical Ruperto Chapí.

El pregó va tindre música fent un xicotet recorregut des de Chapí fins a la música més actual, tenint com a base l’instrument més important en la seua família que és el piano.

Els pregoners van indicar en el butlletí del festival que “la música es gaudeix absolutament de totes les maneres, no podríem dir quina és la més important o amb quin es gaudeix més. Però si tenim clar que la música no és sol per als músics, ni molt menys. De fet, el ql que no és músic la gaudeix igual o més fins i tot: escoltant-la, ballant-la, sentint-la…”.

VEM a benefici de Apadis

Un any més, gràcies a un dels patrocinadors del VEM, Impuslo Cooperatiu, que va finançar l’elaboració de 1200 barrets que van ser venuts a un preu de 3 euros durant tota la jornada pel propi personal de Apadis i els seus usuaris-as. Tal com indicava María García Milla, gerent de Apadis “el VEM és música i alegria, però també solidaritat”.

Apadis és una organització sense ànim de lucre, al servei de les persones amb discapacitat intel·lectual i de les seues famílies amb un acompliment professional rigorós, eficaç i ètic.

VEM atorga protagonisme a les persones amb discapacitat intel·lectual i propícia la participació i inclusió en la societat, incrementant la riquesa cultural i solidària de Villena

Instagram Villena És Música

Després del bon acolliment del passat, Villena És Música va convocar el seu II Concurs Fotogràfic #Villenaesmusica19 en Instagram, en col·laboració amb Telémaco, Warynessy i Bocopa, amb l’objectiu d’omplir les xarxes socials amb les millors imatges de la celebració d’aquesta quarta edició.

La temàtica de les fotografies havia d’estar relacionat amb el VEM: actuacions, intèrprets, instruments, públic, ambient i es donarà a conéixer a les persones guanyadores en un termini de 15 dies.

Els premis, gràcies als patrocinadors, Telémaco, Warynessy i Bocopa són:

1r Premi, patrocinat per Telémaco: Tablet, cambra o smartwatck valorat en 300 euros.

2n Premi, patrocinat per Warynessy: un sopar per a dues persones.

3r Premi. Patrocinat per BOCOPA: Visita al celler, amb degustació inclosa. A més regalarà lot de vins a les 10 millors fotografies.

Esemble de Saxofones del Conservatorio de Villena

Esemble de Saxofones del Conservatorio de Villena