El programa «Estiu Cultural» que contínua, després de l’èxit de públic de juliol, amb una completa programació d’actuacions al Castell de Santa Bàrbara, A la llum del Castell, com la gran nit de Vera Green aquest dijous que es va realitzar en el Baluard de la Mina.

El seu projecte a cavall entre Alacant i Murcia, ja va traure en 2015 el seu primer àlbum “Li paradis” que va tocar i va presentar també el seu últim treball “Blablablá” (2018).

Va ser un concert a tres idiomes: castellà pròxim, anglés preciosista i francés entendridor. Un concert que va arrancar amb la cançó “Blow my soul” del seu primer LP i la seua primera cançó i que va finalitzar amb la peça “Blablablá” del nou disc: de cap a cap.

Una nit que va ser de quart creixent on Manolo Medina a la guitarra, Ángel Gambín que es va incorporar a la bateria a mitja actuació de concert que a priori era acústic, i la tremenda veu que inquieta agradablement de Verónica Gómez amb la seua guitarra (3 de 5).

Una sessió temàticament eclèctica amb cançons sensibles com la que relata l’esperit de supervivència de persones que han d’emigrar de la seua terra, una altra que recrea a les persones tòxiques que ens trobem en la nostra vida i una basada en un proverbi xinés que diu “quan trobes a faltar a algú, un dia dura tres tardors”.

Havíem vist, almenys una vegada més a Vera Green, però clar el clima i el to de nit al Castell és un plus que no te’l dóna lògicament Cigarreras. Un concert integrador, per heterogeni: el perfil d’assistents érem diversos i això m’agrada, perquè la música ens uneix malgrat les diferències. Vera Green és per a repetir infinitament…