El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Protegida Alacant ha nomenat a Guillermo Rodríguez, conegut com Arkano, padrí de la verema de l’any 2021 en aquesta demarcació.

El raper i freestyler natural de la terreta és “Rècord Guinness Mundial d’improvisació de rimes sense parar” i campió en “batalles de galls”, entre altres assoliments que va aconseguir des de molt jove. Però a més és conegut per les seues aparicions en mitjans de comunicació i col·laboracions amb tota mena d’artistes i causes socials on aplica les seues rimes i improvisacions sempre de manera brillant.

Per al Consell Regulador Arkano, demostra la seua aplicació de la cultura urbana i noves fórmules de comunicació a valors socials indelebles.

Per a celebrar la 89 verema en la DOP Alacant, s’ha triat Cellers Les Virtuts que celebra el seu 60é aniversari aquest any 2021 i que ha triat d’entre els seus socis, una finca a Villena: la Casa Gran de Carboneras. Un lloc prop de la Serra de Salinas en un dels entorns més afectats per la proliferació dels projectes de camps de plaques solars, per la qual cosa es vol realitzar amb aquest acte també una reivindicació d’aquest cultiu i aquest patrimoni mediambiental en aquest lloc que conjumina valors històrics, socials i agraris.

L’acte comptarà amb la col·laboració de l’ajuntament i altres organismes provincials i autonòmics per a posar en valor el treball en el camp i la collita.

Els padrins i madrinos de la DOP Alacant des de l’any 2016 han sigut: els tennistes Juan Carlos Ferrero i David Ferrer, Ana Maria Sánchez, Quique Dacosta, Nico Terol, els Esplá, els científics Frances Mójica i Maria Blasco, les periodistes Carolina Sellés, Rosario Pagés, Xesca Lloria, Cristina Medina, Concha Pastor; els atletes Alejandra Quereda, Andoni Goicoetxea, i Jorge Ureña o els representants de les xarxes socials Alejandro Medina i Teodora Moglia en 2020.