La popular actriu encapçala el repartiment d’aquesta funció, al costat de Julio Vélez, Pilar Gómez, Jorge Muriel, Borja Maestre i Candela Salguero; una obra dirigida per Julián Fuentes i coproduïda per Teatres del Canal i Octubre Teatre. Escrita per l’australià Andrew Bovell ha sigut adaptada per Jorge Muriel, podrem veure-la el dissabte 8 de febrer a les 19’30 h.

Bob (Julio Vélez) i Frank (Verónica Forqué) són pares de quatre fills, dues xiques (Pilar Gómez i Candela Salguero) i dos xics (Jorge Muriel i Borja Maestre) que viuen en una casa suburbana en la qual es desenvolupa la funció. Tots dos, han treballat dur al llarg de les seues vides, volen que els seus fills siguen i tinguen el que ells no han sigut ni han tingut. És el normal, no? A través del pas de les estacions, els germans i germanes viuen la seua pròpia metamorfosi, el seu creixement i ruptura, la seua capacitat de ferir i complaure als seus pares, tal com ells fan amb els seus fills. Els vincles familiars, les frustracions, els xicotets secrets, els rancors, els anhels, les alegries i les tristeses, conformen el micro univers de “Les Coses que sé que són veritat”.

El seu autor, Andrew Bovell, especialista en el tema de la família que ja reflectira en la seua anterior obra, Quan deixe de ploure, és capaç de tractar una temàtica tan sensible i polièdrica com aquesta amb cruesa i tendresa alhora, presentant xicotetes lluites que tanquen grans conflictes, la qual cosa a vegades resulta aclaparador perquè col·loca a l’espectador enfront d’un abisme en abordar temes espinosos i de difícil solució. Però la seua intel·ligent proposta, és capaç de salvar l’escull jugant amb les relacions íntimes dels membres de la família, enfronta però també harmonitza i ens planteja —a través del pas de les estacions—, un esquema en el qual tot es resol per si mateix o es converteix en una altra cosa que és igual encara que semble diferent.

Si alguna cosa defineix a aquesta obra és la seua capacitat de radiografiar precisament no una ànima, sinó un conjunt d’elles, i arribar a l’essència del que significa el concepte de família, amb totes les seues contradiccions. Les emocions són essencials en Les coses que sé que són veritat, i en ella podem veure’ns reflectits, tots i cadascun dels espectadors.

LAS COSAS QUE SÉ QUE SON VERDAD de Andrew Bovell

Adaptació i traducció: Andrew Bovell

Adreça: Julián Fuents Repta

Amb Verónica Forqué, Julio Vélez, Jorge Muriel, Pilar Gómez, Borja Maestre i Candela Salguero.

Duració: 2 hores sense descans.

TEATRE CHAPÍ de Villena

Dissabte 8 de febrer 2020. 19’30 h.

Entrades des de 14 € fins a 18 €. Preus reduïts per a menors de 30 i majors de 65 anys.

Més informació: www.franavila.com