Aquest pròxim divendres 1 d’octubre, Vicent Olmos Navarro, vicepresident del Grup Fotogràfic de Petrer (GFP), presenta el seu llibre “Veïns”. L’acte començarà en el Teatre Cervantes, a les 20.00 h., després del qual s’inaugurarà una exposició fotogràfica a la Sala Pintor Vicente Poveda del Centre Cultural. De tots és coneguda la passió de Vicent Olmos pel retrat fotogràfic. Ací està la continuació d’aquell projecte iniciat en 2017 i que, després de molt d’esforç, amb pandèmia inclosa, està a punt de veure la llum. Olmos ha agraït l’ajuda per part de la Regidoria de Cultura, el GFP (que apareix com coeditor del llibre), l’Obra Social de Caixapetrer, David Rico Seguros i Inversions i Metall Lube, sense els quals no haguera sigut possible el treball. El fotògraf ha destacat que es tracta de retrats de veïns de Petrer, i de tots els que ha realitzat, s’han triat les que tenien potencial havent de descartar moltes altres. El llibre conté 120 fotografies, amb diversos assajos fotogràfics, i està prologat per la coneguda retratista Sofía Moro, qui va estar a Petrer en 2017. L’exposició compta amb 50 fotografies de gran grandària. La venda del llibre es destinarà íntegrament a Sense Barreres, per a continuar desenvolupant la gran labor solidària que realitzen.

Per a assistir a la presentació cal reservar plaça de manera gratuïta a través de Instanticket en el següent enllaç: https://cutt.ly/8qgqhcm. Posteriorment, el llibre es podrà adquirir aqueix mateix dia en el vestíbul del Teatre Cervantes i en el vestíbul del Centre Cultural, així com en Llibreria Castella, Papereria Petrer i Sense Barreres. L’exposició fotogràfica estarà oberta al públic fins al 31 d’octubre, de dijous a diumenges, de 18.30 a 20.30 h.

Així mateix, Pascual Maestre, president del GFP ha aprofitat per a donar a conéixer que en aquest mes d’octubre començarà el curs de “Iniciació a la Fotografia”, que s’organitza en col·laboració amb la Seu Universitària de Petrer. Es tracta d’un curs de 28 hores amb un total de 15 de sessions, 11 d’elles teòriques i les altres 4 de caràcter pràctic, que es durà a terme en la seu del GFP de l’11 d’octubre al 17 de novembre, els dilluns i dimecres de 20.30 a 22.00 hores i els dissabtes de 10.00 i 13.00 hores. El curs permet obtindre obtindre 2,8 crèdits ECTS i serà per José Manuel Fernández Navarro, Pascual Maestre Martínez i Tomás Senabre González, membres del GFP, juntament amb Enric Mira Pastor, professor del Departament de Comunicació i Psicologia Social de la Universitat d’Alacant. Per a la realització del curs es requereix disposar de cambra amb control manual, preferiblement rèflex, sense espill o qualsevol altre tipus que permeta la intervenció en els controls de l’operador. Tota la informació sobre el curs (preu, temari, objectius…) pot consultar-se des de la pàgina web de la Seu Universitària de Petrer (https://web.ua.es/es/seus/petrer), podent realitzar la preinscripció mitjançant el formulari habilitat per a tal fi. Hui dia hi ha 18 places inscrites, per la qual cosa s’anima a qualsevol interessat a la fotografia a inscriure’s per a arribar a les 20 places oferides.