L’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert ha organitzat una nova sessió del cicle ‘Gastronomia amb Estrella’ que en aquesta ocasió repassarà la trajectòria del restaurant ‘Nou Manolín’ de la mà del seu fundador, el reconegut hostaler alacantí, Vicente Castelló.
Aquest dijous, 3 de novembre a partir de les 20.00 hores, la Casa Bardin acollirà aquesta activitat que consistirà en una entrevista del periodista especialitzat en gastronomia, Juan Carlos Gumiel, amb Castelló, promotor fa més de quatre dècades d’un dels establiments més emblemàtics de la província. En finalitzar la xarrada s’obrirà un debat on els participants podran interactuar amb el protagonista de l’acte.
El ‘Nou Manolín’, temple de la gastronomia alacantina, va obrir les seues portes en 1972 de la mà de Vicentina i Vicente Castelló. El seu nom apareix en la prestigiosa Guia Michelín com a ‘barra recomanada’ i el seu fundador va rebre en 2018 el premi ‘Tota una vida’ de la Reial Acadèmia de Gastronomia (RAG) d’Espanya.
Jornades ComunicALC
D’altra banda, el departament d’Imatge i Comunicació Visual de l’Institut Alacantí de Cultura celebrarà el divendres, 4 de novembre, la segona edició de les Jornades ComunicALC, en les quals abordarà la divisió del món cultural entre l’analògic i el digital, no com una confrontació, sinó com una aproximació. L’assistència a les dues sessions és gratuïta prèvia inscripció en l’enllaç https://bit.ly/comunicalc2022
La proposta es durà a terme en dues sessions, la primera el divendres, a les 17.30 hores, en el Museu d’Art Contemporani d’Alacant, amb la presència d’Olga Cuadrado, responsable de la biblioteca especialitzada de la Fundació de la Tres Cultures Mediterrànies de Sevilla; el crític musical i escriptor Rafa Cervera; el periodista Óscar López, de Programa 2, d’RTVE; i Carlos Navas, especialista en sèries, director del mitjà multimèdia Anara de Sèries i professor de la UMH. La taula estarà moderada per Alicia de Lara.
La segona sessió se celebrarà l’11 de novembre, a la mateixa hora, en la seu de la Plaça de Baix d’Elx, de la Universitat Miguel Hernández. En aquesta jornada participaran la periodista de Ràdio 3, Marta Echeverría, copresentadora del programa ‘Hui Comença Tot’; el columnista del Confidencial Juan Soto Ivars; i el professor de la UMH, Santi Garcia, divulgador científic que actualment col·labora en RTVE i Atresmedia i dirigeix el programa ‘Raíz de 5’ de Ràdio Nacional d’Espanya.