Una crònica de la imatge que presentaven els escenaris, buits per la pandèmia, on tradicionalment se celebren els actes de les tradicions festes d’hivern, així com dels actes realitzats per a la festivitat dels Reis Mags.

El fotògraf iberut Vicente Pérez Belda presenta a l’Ajuntament d’Ibi una crònica, a manera de reportatge fotogràfic, del que van ser les passades No Festes d’Hivern d’Ibi 2020-2021. Un document gràfic que passarà a la història de la celebració d’aquestes festes locals i que reflecteix el moment que estàvem vivint amb les restriccions a causa de la pandèmia.

L’alcalde d’Ibi, Rafael Serralta, i el regidor de Festes, Lusi Vicente Martí, han rebut de mans de Pérez Belda un llibre sobre el reportatge fotogràfic així com també ho ha fet Pascual Martínez, president de l’Associació Reis Mags, i M.ª José Martínez, com a membre de la Taula dels Festes d’Hivern. També ha sigut donat, per part del fotògraf, l’arxiu digital de quantes fotos va realitzar del moment. Alguna cosa que quedarà guardat per sempre i que recordarà l’aturada de les festivitats de 2020-2021.

Luis Vicente Martí, regidor de Festes, comentava que “precisament, tindre la idea, l’ocurrència i l’atreviment de fotografiar aquest buit que havien deixat les no festes és el que fa que aquest treball siga especial, únic, transcendent. Que la mà que enfocava fóra la de Vicente no és cap casualitat. Parlem d’un amant de les Festes d’Hivern, tota una vida dedicada a explorar cada racó de les nostres tradicions, amb un treball silenciós que sol passar desapercebut fins que arriba el moment en què les seues imatges veuen la llum, i ací és quan t’adones que sap a quina hora i en quin lloc ha d’estar per a captar l’instant precís que ha de quedar per a la història. Imagine que veure aqueixos espais sense vida li portaria a recordar amb nostàlgia temps passats, a sentir la gravetat del moment present i a desitjar que el futur pròxim ens torne a regalar moments d’amor per nostres dazas, per la música, per veure a aqueixos personatges peculiars que ronden pels carrers d’Ibi. Gràcies, Vicente per aquesta crònica”.

Rafael Serralta, alcalde d’Ibi, agraïa, en nom de la corporació local i de la ciutadania iberuda, “és molt valuós poder tindre constància, amb aquest arxiu, de com es van viure aquells moments, aquelles passades festes en les quals la música i les danses típiques no van eixir al carrer però que vam tindre la sort de poder immortalitzar, com no podia ser d’una altra manera, el lliurament de cartes, l’arribada de l’herald i els patges reals així com l’arribada dels RRMM i dels paqueters reals. L’Associació RRMM d’Ibi, la dels paqueters reals i cadascun dels veïns d’Ibi van posar una mica de llum entre tanta foscor, la que mereixen els nostres xicotets. Aqueixos moments estaran sempre en la nostra memòria i passaran a la història per a les futures generacions”.