El saló d’actes de l’Ajuntament de Benidorm va acollir la presentació del nou llibre de Vicente Sanjuán, ‘Retrat del primer turisme de Benidorm’, un recorregut fotogràfic dels primers anys del turisme a Benidorm, realitzat pel fotògraf d’Alcoi, Francisco Mora Carbonell, que abasta el primer terç del segle passat, des de 1918 fins a 1936. L’acte de presentació va comptar amb l’assistència del professor i historiador Francisco Amillo, així com de l’alcalde de Benidorm, Toni Pérez, de l’edil de Cultura i Patrimoni Històric, Ana Pellicer, i de diversos edils de la corporació municipal.

En paraules de l’autor, «el llibre està pensat en tres arguments; el primer és l’amor cap a Benidorm, una pedra en el camí en el desvelamiento de la història de Benidorm des de 1918 a 1936. El segon, després de la Segona Guerra Mundial, hi ha una florida de la indústria a la província que va generar una burgesia enriquida i que utilitzava el seu temps d’oci per a estiuejar, triant Benidorm per les seues qualitats naturals i climatològiques; i el tercer argument és l’estructura urbanística i humana amb imatges inèdites de Francisco Mora Carbonell, autor de fotografia espanyola que publica en revista estrangeres especialitzades».

El professor i historiador Francisco Amillo va realitzar un repàs a la història del turisme de la ciutat des de finals del segle XIX fins als inicis del turisme, després de la Guerra Civil.

L’alcalde de Benidorm, Toni Pérez, va agrair a l’autor Vicente Sanjuán la realització d’aquesta obra, en la qual els lectors «obtindran bellesa, història i una visió nostàlgica de la nostra ciutat des dels seus inicis en matèria turística” a través de les imatges de Mora Carbonell.