Aquest dimarts 20 desembre, a les 19.00 h, la Seu Universitària Ciutat d’Alacant acull el Cicle de Música de Cambra amb l’intèrpret
Emín Kiourktchian al piano.
Programa
En el programa tindrem el plaer d’escoltar el jove pianista Emín Kiourktchian, guanyador del Certamen Nacional “Intercentres Melòman” 2021, gràcies al conveni de col·laboració de l’Associació de Música de Cambra d’Alacant AMCA amb la Fundació ORFEU.

I
Chaconne in D minor BWV 1004 – Bach-Busoni
Piano Sonata núm. 1, op. 1 – J. Brahms
II
Fantasie in B minor, op. 28 – A. Scriabin
Piano Sonata núm. 2, op. 36 – S. Rachmaninov

EMÍN KIOURKTCHIAN (PIANO)
Naix el 22 de novembre de 2004. Prové d’una família d’àmplia tradició musical. Comença els seus estudis musicals a primerenca edat amb la seua mare, la pianista Larisa Tedtoeva, continuant més tard en el Conservatori Professional de Música «Músic Zyriab» de Còrdova, on va estudiar amb els professors Ramón Cabanillas i Luis Tomás, el seu professor actual.
Malgrat la seua curta edat, ha oferit nombrosos concerts a Andalusia. Ha rebut classes de canviats de nom pianistes, entre els quals destaquen Luis Fernando Pérez, Boris Berman i Vladimir Ovchinnikov.
Ha sigut guanyador de nombrosos concursos. En 2015, Primer Premi ex aequo a l’Escola Internacional de Música Presjovem (Còrdova); 2016, Primer Premi en el VI Concurs Nacional de Joves Interpretes «Amèrica Martínez», Primer Premi en l’III Concurs Internacional de Piano Ciutat de Sevilla «Julio García Casas» per a Joves Talents, Primer Premi nivell infantil «Rafael Orozco» en el XXXV Concurs de Piano Ciutat de Linares «Marisa Montiel» i Primer Premi en el Concurs Musical Rotary Club Marbella.
En 2017 rep el Primer Premi i Premi Especial per la interpretació d’una obra de Bach en el Concurs Internacional de Piano «Xicotets Grans Pianistes» de Sigüenza. Al setembre d’aqueix mateix any va obtindre una beca per a cursar estudis en l’Acadèmia Amadeus de Viena.
A l’estiu de 2018 va participar en el festival internacional Sommerfestival Orpheus in Wien, rebent classes de Millena Molova (alumna de Emil Gilels) i posteriorment de Evgeny Kisin.
A l’abril de 2021 obté el Primer Premi i Premi a la millor interpretació de Beethoven en el Concurs Nacional de Joves Pianistes «Ciutat d’Albacete» i al desembre s’alça amb el Primer Premi de la categoria de Grau Professional del 20é Intercentres Melòman.
Ha actuat com a solista amb l’Orquestra Filharmònica de Màlaga i l’Orquestra Jove de la Regió de Múrcia sota la batuta, en totes dues ocasions, de Manuel Hernández Silva. Així mateix, ha actuat amb l’Orquestra Simfònica Teatre Castelar, amb direcció d’Octavio J. Peidró, i amb l’Orquestra de Còrdova, amb direcció de Tobias Grossmann, després de ser seleccionat com a millor alumne del seu conservatori.
Així mateix, ha actuat al costat de la Neue Philharmonie Hamburg en la Catedral de Berlín i amb l’Orquestra Filharmònica de Vladicaucaso (filial de l’Orquestra Simfònica del Teatre Mariinski).

Direcció artística del cicle
Daniel Curichagua
Victoria Marco