La setena edició del Festival de Curts de La Nucia CortoEspaña 2020 ofereix el millor del cinema espanyol en curtmetratges. Aquest festival compta des de la seua creació amb la participació de CortoEspaña i amb la gran qualitat de les produccions cinematogràfiques seleccionades.

Enguany el Festival de Curts de La Nucia tindrà celebració online i no serà presencial per prevenció davant l’actual pandèmia. Tots els curts es podran veure de manera digital, amb accés gratuït, i a més els espectadors podran votar i els seus vots atorgaran el Premi del Público del VII Festival de Curts de La Nucia, organitzat un any més amb CortoEspaña.

Els curts que es podran visionar, a través d’Internet, són curtmetratges premiats. Les 10 produccions que formen la programació del VII Festival de Curts de La Nucia atresoren 17 premis dels Premis Fugaç de 2020, certamen nacional organitzats per CortoEspaña per a premiar i fer costat al sector cinematogràfic dels curts produïts a Espanya. Es tracta de deu curts de gran qualitat, artística i tècnica, originals i sorprenents que a més cullen premis en nombrosos festivals, amb la possibilitat d’obtindre també, a través dels vots dels espectadors, el Premi del Público en el VII Festival de Curts de La Nucia.

La pandèmia causada pel virus SARS-*CoV-2 transforma en digital, sense actes presencials, el VII Festival de Curts de La Nucia CortoEspaña 2020 i els curts estaran disponibles, de manera gratuïta mitjançant accés online, a tots els espectadors interessats des del dia 19 de novembre fins al 29 del mateix mes. Igualment les persones que accedisquen per a gaudir del visionat dels curts del festival també podran votar i al final del festival els vots dels espectadors atorgaran el Premi del Público del VII Festival de Curts de La Nucia CortoEspaña.

El VII Festival de Curts de La Nucia presenta deu curts especials, els més premiats i guardonats en els Premis Fugaç d’enguany. CortoEspaña realitza i participa en més de 150 esdeveniments a l’any, festivals de curts i cicles temàtics que se celebren en tota Espanya. CortoEspaña va crear en 2017 els Premis Fugaç per a donar suport a la creació de curts a Espanya i premiar anualment els millors curts.

«La Terra cridant a Ana» és el curt que va guanyar, amb els vots depositats pels espectadors, el VI Festival de Curts de La Nucia celebrat l’any passat. «La Terra cridant a Ana», molt premiat en festivals, escrit i dirigit per Fernando Bonelli, està protagonitzat per Laia Manzanares i Javier Pereira (Premi Goya Actor Revelació).

520 espectadors van passar pel VI Festival de Curts de La Nucia CortoEspaña, celebrat en 2019, en les seues tres sessions: 2 el 21 de novembre i una el 22 de novembre. En les sessions nocturnes s’ha apreciat un augment del 38% respecte a l’any passat. En 2019 s’han projectat un total de 15 curts en l’Auditori de La Nucia, d’ells 14 a concurs. Cal destacar la projecció, fora de concurs, del curt nuciero «La Cerca dels diners» dirigits per José María Ugarte i Alicia Arbe i protagonitzat pels actors el Grup de Teatre «La Casella».