Coincidint amb el dia de la monastrell, convocat pel Consell Regulador de la DOP Alacant per a destacar els valors del varietal i territori en la zona, es va inaugurar l’exposició “3000 anys de cultura del vi Alacant” en la capital del Vinalopó Alt.
La inauguració ha comptat amb la participació del primer tinent d’Alcalde, Francisco Iniesta, la regidora de Turisme Paula Garcia Sánchez i altres membres de la corporació local que van acompanyar al president del Consell Regulador Antonio M. Navarro, el diputat de promoció Sebastián Cañadas, representants de la Fundació Cajamar o arqueòlegs tant del MARQ com d’aquesta ciutat.
Precisament el president del Consell ha indicat que “és una oportunitat per a rescatar tant peces com tradicions històriques dels jaciments de Villena que són importantíssims en el conjunt del llevant espanyol i afegir més capítols a aquesta gran història que l’exposició recorre”. Capítols com Benimaquía a Dénia o Els Banyes de la Reina del Campello, les dues ciutats pels quals l’exposició ja ha passat.
L’exposició se situa en la plaça de les Malves i estarà fins al 18 de gener. I repassa les fites històriques d’aquesta protecció de vins a través d’il·lustracions actuals de tres artistes com Paula Alenda, Erra Gálvez o Miguel Calatayud en panells descriptius.
El projecte compta amb la col·laboració de la Conselleria d’Agricultura, la Diputació d’Alacant, el Museu Arqueològic provincial MARQ, l’ajuntament de Villena i la Fundació Cajamar.