El Teatre Chapí de Villena serà l’escenari triat per a l’estrena nacional de l’última producció de la companyia Trencadís, ‘Viaje a OZ, el musical’, una reedició del clàssic, actualitzat, que recupera el valor dels missatges universals de Dora en el seu periple. El director de l’obra, José Tomás Cháfer, ha assenyalat que “una vegada més Villena ens acull per a una estrena i en cada ocasió mai ens ha anat malament”. Cháfer va explicar hui que l’obra ha generat molta expectació i que, una vegada estrenada aquest cap de setmana a Villena, ja compta amb noves programacions al llarg de tota la Comunitat Valenciana.
A Villena tindrà lloc els dies 23 i 24 de setembre, on la companyia Trencadís oferirà una “excepcional peça, que inclou un excel·lent elenc d’artistes i cantants, acompanyats d’una gran producció i magnífiques lletres i músiques de diferents estils”, ha afegit Cháfer. La companyia ja va estrenar a Villena altres musicals com ‘Aladin, un musical genial’ i ‘Merlín, un musical de llegenda’, sempre destinat a un públic familiar.
En la presentació oficial que va tindre lloc en l’hall del Teatre Chapí, abrigallat per l’edil d’Hisenda i Comunicació, Juan José Olivares, el director del Teatre Chapí, Francisco Flor, “va destacar l’excepcional posada en escena d’aquesta obra, cuidada al detall, la qual cosa demostra que estem davant una companyia molt especial, perquè està formada per artistes, tècnics i directors especials”. Per a Flor, la força de la producció consisteix tant en els detalls i l’escenografia, com en la música i el seu vestuari, com pel valor del jove elenc d’artistes, “tots ells grans solistes, que junts conformen un espectacle únic”.
Cháfer va reivindicar el valor de l’obra perquè reobri el debat de “què volem ser, del que desitgem i del que ens exigeix la vida, la societat, el nostre cercle més pròxim. A més, concebem aquest espectacle com una reivindicació de les arts escèniques, el seu valor cultural, com el seu pes com a professió o com a treball, poques vegades reconegut socialment”.
‘Viaje a OZ, el musical’, a més de dirigit per Cháfer amb textos i lletres de Josep Mollá, compte amb la interpretació de les joves veus de Mary Porcar, Mamen Mengó, Ángel Crespo, Arturo Sebastià i Adrián Romero, que representen als personatges d’aquesta història de Frank Baum. La música és a càrrec de Vanessa Gil i Carlos Mansa, mentre que la coreografia és fruit del treball de Pachi Fenollar.