Villena distribuirà 3.600 llibres a domicili per a tots els xiquets i xiquetes de la ciutat com a commemoració el ‘Dia del Llibre’ i reconeixement a l’esforç realitzat pels més xicotets de la ciutat durant més d’un mes de confinament domiciliari.

L’Ajuntament de Villena, amb el suport de tota la corporació Municipal, ha organitzat la distribució de llibres i contes per a tots els xiquets i xiquetes de la ciutat entre els 3 i els 12 anys d’edat. “Es tracta d’un gest per a reconéixer el seu comportament i paciència durant tants dies sense poder eixir de casa”, ha assenyalat la regidora d’Infància, Adolescència i Joventut, Eva García.

D’aquesta forma l’Ajuntament de Villena celebra d’una manera especial el Dia del Llibre que es commemora el 23 d’abril. En total es repartiran 3.600 llibres i contes a domicili entre els menors dins d’aquesta activitat inclosa en el programa juvenil ‘Sal de Casa’. “Era una obligació recordar-nos dels més joves en una època tan delicada i no hi ha millor manera de fer-ho que a través de la literatura”, ha assenyalat l’Alcalde, Fulgencio Cerdán.

En la selecció dels textos s’han triat preferentment llibres i contes de diferents autors i autores locals gràcies al treball selectiu del personal de les Biblioteques Públiques Municipals. Les comandes s’han realitzat a llibreries de la nostra ciutat amb la qual cosa es fa costat al comerç local a més de promocionar a les autores i autors de Villena.

Els escriptors i escriptores locals seleccionats són: Antonia Ródenas, Marisa i Rafa de Ramaraga Contes, Sandra Abellán, Pedro Villar i Jose Manuel Mayayo. Amb aquest últim autor es col·labora també amb APADIS ja que la seua obra dóna els beneficis a aquest col·legi d’educació especial.

El treball de preparació per a l’enviament de llibres l’estan realitzant els monitors i monitores de l’Espai Jove. Els repartiments començaran aquesta setmana i es rebran per correu en la bústia dels habitatges. La selecció d’obres s’ha classificat en tres franges d’edat per a adequar els llibres a les seues lectores i lectors.

Des de l’Ajuntament de Villena s’agraeix públicament a tots els xiquets i xiquetes l’esforç de quedar-se a casa durant més d’un mes sense poder visitar a amics i familiars. Amb el repartiment dels llibres es convida a tots ells a gaudir i compartir el plaer de la lectura a casa a través d’una carta escrita per l’alcalde.