Villena desplega tota la seua activitat cultural per als pròxims dies, on destaca l’homenatge a Mario Benedetti, organitzat per la Seu Universitària de la UA. La ciutat rememora al poeta uruguaià Mario Benedetti amb el recital que tindrà lloc aquest 17 de desembre a la Casa de Cultura de Villena a càrrec de l’actor Alberto Sanjuan i el guitarrista Fernando Egozcue sota el títol de ‘Et vull Benedetti’, un homenatge amb motiu del centenari del seu naixement. Aquesta activitat de caràcter gratuït té com a eix principal els sentiments del poeta sobre la pàtria i l’exili.

El recital també inclou part dels poemaris i textos en prosa d’autors com Juan Ramón Jiménez, Giaconda Belli, Cernuda, Cortázar o Cristina Peri. És una manera d’explicar què van sentir els milers persones que van haver d’abandonar el seu país per qüestions econòmiques, conflictes armats o simplement fam. Un cant a la realitat quotidiana que, encara hui, continua patint milions de persones a tot el món.

La programació cultural de la Villena es completa amb jazz en directe, l’actuació de l’Orquestra Simfònica de Villena i un espectacle de màgia, pensat per a tots els públics.

Una gran jazz-band de villeneros i convidats

El Club de Jazz de les Mil Pessetes ha aconseguit reunir un quintet de villeneros de luxe, compost per diferents músics professionals que desenvolupen la seua labor fora de Villena, la proposta parteix del baixista Javi Geras, al qual es van reunir de manera immediata el saxofonista Franki Ramos, el trombonista Paco Soler, el bateria Rodrí Hernández i el guitarrista Vicent Uma. Però a més se sumen a la banda com a convidats, les cantants Ana Esteban i Ana Camús, els guitarristes Pascual Pérez, Ermest Calaway i el cantant resident a Vancouver Raúl Mac Tire. Com en totes les activitats gratuïtes de la Kakv, les invitacions per a la seua actuació que tindrà lloc el 18 a les 20.30 hores poden retirar-se des de la web www.kakv.com.

La OSVI vol arribar-nos a l’ànima

Amb el suggeridor títol de “Música per a l’ànima”, la OSVI (Orquestra Simfònica de Villena) ens presentarà el dissabte 19 a les set i mitja de la vesprada, un programa en el qual s’inclouen entre altres obres, l’obertura de “El Messies” de G.G. Händel i el “Concerto grosso Op6 de Arcángelo Corelli. A causa de les especials circumstàncies en les quals ens trobem, únicament participarà en el concert la secció de corda de l’orquestra.

La Màgia del gran Nacho Diago

El diumenge a la vesprada li arriba el torn a la cultura per a tota la família. Estrenem en primícia “Play Time”, l’última creació de Nacho Diago, un dels nostres mags més famosos i polifacètics. La nostra ciutat va apostar per aquest espectacle quan es trobava en fase de preparació. És tal la qualitat del treball de Nacho Diago que l’aposta era més que segura.

Play Time és tracta d’un espectacle pensat per a tota la família on el teatre d’objectes, el clown, la música, l’humor i com conflueixen tots ells en l’il·lusionisme. Les entrades per a aquesta obra poden adquirir-se des de la web https://kakv.janto.es.