Villena celebra aquest cap de setmana el Pre-FIC, el preludi de la iniciativa cultural Front d’Iniciatives Contemporànies (FIC) que tindrà la seua edició completa el mes de novembre i que reuneix els artistes d’avantguarda de la província en una sèrie d’activitats de totes les disciplines. Aquest cap de setmana, la Casa de la Cultura de Villena organitza el seu preludi amb una macro exposició a l’aire lliure on participaran més de deu artistes plàstics i on s’intercalaran altres especialitats artístiques com la poesia, fotografia, l’audiovisual i dansa.

Els organitzadors entenen aquest Pre-FIC com una manera de mantindre l’atenció sobre aquest gran esdeveniment de nous llenguatges artístics per a creadors de totes les disciplines de la província d’Alacant, segons va explicar l’edil de Cultura, Elena Benítez, un dels pocs referents a la Comunitat Valenciana que dóna recer i suport als nous llenguatges i suports artístics d’avantguarda.

Andrés Leal, membre de la plataforma FIC, va explicar que sostindre aquesta activitat com a “espai per a la cultura contemporània i els nous llenguatges per al seu suport i promoció és vital per a poder continuar creant des d’aquests temps per a aquests temps”. Leal va explicar que per a les noves expressions artístiques “no hi ha oportunitats suficients i el FIC de Villena s’ha convertit en un escenari únic en el territori que hem d’agrair”.

Entre el dissabte i el diumenge que ve, està previst la instal·lació en la cèntrica plaça de Santiago de Villena d’una gran exposició a l’aire lliure ‘Pintant Paraules’, que es configura com un joc de portes laberíntiques que suportaran altres expressions plàstiques inspirades en la paraula i la poesia, a iniciativa del Portal Amalio Gran. José Leal, membre del Portal Amalio Gran, va explicar que una de les activitats proposades consisteix en la pintura en directe de diverses d’elles, a més de convertir-se en escenari de recitals de poesia, representacions de dansa i fotografia. En aquest sentit, es presentarà Recocoom, el foto-deslliure de l’artista villenense Jero Martínez.

El diumenge, s’aprofitarà per a fer lliurament dels premis del certamen de poesia internacional Amalio Gran de la passada edició, que no s’ha pogut realitzar fins hui a causa de la situació de pandèmia.