L’esdeveniment “Villena és Música” reunirà a quasi 1.500 intèrprets durant 24 hores d’actuacions ininterrompudes en diferents emplaçaments de la ciutat.

Per quart any consecutiu, Villena (Alacant) celebra el Dia de la Música reunint als carrers i places de la localitat, durant 24 hores, amb quasi 1.500 intèrprets, així com a un nombrosíssim públic arribat de totes les localitats de l’entorn.
Villena és Música (VEM) 
és una iniciativa que, partint de l’ajuntament i secundada pel Conservatori, les escoles musicals, els col·legis, acadèmies, grups i particulars, aposta per posar en valor l’alt potencial musical de la ciutat fent-ho visible i audible. Així, i durant 24 hores, tota la ciutat veu presos els seus espais públics –places, parcs, monuments, barris, mercats…– per escenaris en els quals es van succeint actuacions de tots els estils i formats al llarg de la jornada, que coincideix amb la celebració a nivell internacional de la Festa de la Música (21 de juny).
Enguany, Villena és Música arrancarà durant la vesprada del divendres 21 de juny, amb un toc de campanes i el Pregó a càrrec dels germans Bosc Quiles, una família villenense molt vinculada a la creació i l’ensenyament musical, i es prolongarà fins a la nit del dissabte 22. I al mig, una multitud de propostes i formats per a tots els públics, amb la plaça de bous acollint en un doble escenari als grups de rock locals, els balcons del centre històric albergant xicotets concerts amb formacions de cambra, les diferents corals omplint les places de color i so, igual que la Banda Municipal de Música i la Societat Musical Ruperto Chapí, les diferents escoles de la qual també tindran espai i temps per a mostrar l’evolució dels seus joves estudiants durant tot el curs, igual que l’alumnat del Conservatori Professional de Música. De fet, els xiquets i les xiquetes es troben entre els grans protagonistes de l’esdeveniment, i en aquesta ocasió, entre altres propostes, oferiran una actuació conjunta, que treballen des de fa mesos de manera coordinada en els diferents col·legis, reunint en un sol escenari a 325 cantants i intèrprets.
Una ciutat bolcada. A més, tot el teixit socioeconòmic de Villena es bolca amb l’esdeveniment, ja siga a través de patrocinis, preparant bars i restaurants un menú especial a manera de Ruta Gastronòmica i convertint-se els pubs en escenaris oberts al fet que qualsevol persona mostre la seua saber fer mitjançant la fórmula “Open VEM”, amb la qual no hi ha més que apuntar-se en les pissarres disposades en cada establiment per a sol·licitar un torn i delectar als presents amb un piano, una guitarra, un violí, cantant, etc. 
Faceta solidària. Villena és Música és una proposta altruista creada sota el lema “Ningú paga, ningú cobra”. No obstant això, VEM té finalitats solidàries, cada any a benefici d’alguna causa social. En aquesta ocasió serà l’associació local APADIS, que treballa des de fa quasi 50 anys amb persones amb discapacitat intel·lectual. Així, els diners recaptats amb el lloguer de cadires per a assistir a les diferents actuacions, així com l’obtingut amb la venda de barrets que durant tot el dia durà a terme un grup de voluntaris, es destinarà íntegrament a aquesta entitat.