Les dades anuals de Circuit Cultural Valencià (CCV) de 2021 confirmen a Villena com a capital cultural de la província i líder en la Comunitat Valenciana dins del circuit autonòmic de promoció de les arts escèniques, musicals i audiovisuals.  Villena ocupa el lloc número un de tota la Comunitat Valenciana per inversió i el segon per espectadors, en primera posició a la província d’Alacant entre les diferents ciutats que participen en el CCV.
L’edil de Cultura, Elena Benítez, ha mostrat la seua satisfacció i ha assenyalat a les direccions de la Casa de la Cultura (KAKV) i el Teatre Chapí com a “artífexs del múscul cultural que una ciutat com la nostra presenta, tant per als nostres veïns i veïnes com per al conjunt de la Comunitat València. Fruit de la programació única, excepcional i d’alta qualitat pensada perquè Villena siga Capital Cultural de la província i el gran escenari de tots els alacantins i alacantines, així com de les províncies veïnes que sempre són benvinguts”.
L’informe anual fixa una inversió anual de 243.937 euros per a tota la programació – inclosa en el programa CCV – a Villena, gràcies a l’aportació municipal i del propi Circuit. Aquesta xifra situa a la ciutat, capital comarcal de l’Alt Vinalopó, com la primera en el rànquing per inversió el que ha permés sufragar en aquest apartat 49 activitats diferents.
En matèria d’espectadors, Villena ocupa el segon lloc després d’Alzira (València) de tota la Comunitat Valenciana amb 10.497 persones registrades com a públic, una xifra condicionada pel primer trimestre de tancament per la pandèmia i mig any amb limitacions d’aforament.
De tota la programació realitzada a Villena, les representacions teatrals van suposar el 57,14%, seguit de la dansa amb un 18,37% i la música que va suposar un total de 14, 29%. La ciutat també va programar activitats vinculades al circ i a la lírica.
Des de la seua posada en marxa a la fi dels anys huitanta, Villena s’ha situat sempre entre les poblacions més dinàmiques de la xarxa cultural valenciana, apostant sempre per la col·laboració entre els municipis i la Generalitat Valenciana. Després del tancament del “Circuit” propiciat per la Conselleria de Cultura en la primera dècada d’aquest segle, Villena sempre va apostar per la seua recuperació que finalment va ser possible l’any 2016.