Villena és Música 2020 no passarà a l’oblit. Encara que ha sigut una edició descafeïnada i estranya, marcada per les precaucions a prendre davant la pandèmia de coronavirus, la ciutadania de Villena i comarca ha tornat a recolzar l’esdeveniment, gaudint massivament de la programació oferida a través de les xarxes socials del VEM i fent costat així als nostres músics, cantants i artistes.

Al marge dels molts vídeos enviats pels qui van interpretar des de les seues llars l’Himne de l’Alegria, VEM va emetre durant la jornada del 27 de juny més de 60 vídeos.

Gràcies a ells, només durant aqueixa jornada van créixer un 923% les visites a la pàgina de Facebook, un 1.256% els “M’agrada”, un 546% l’abast de les publicacions i un 1.326% les interaccions dels internautes amb les publicacions. Per part seua, en Instagram es van aconseguir més de 16.000 impressions.

Els vídeos publicats, una selecció d’entrevistes a persones i grups relacionats amb la vida musical i cultural de Villena, així com reproduccions d’actuacions d’anys anteriors, van aconseguir 60.500 reproduccions només en Facebook, la qual cosa suposa un augment del 2.526%, i van acumular en total més de 30.000 minuts de vídeo reproduït, un 2.386% més.

Com a dada d’interés, cal destacar que el vídeo més seguit va ser l’actuació en directe de Kind of Standard i Ernest Callaway des d’un terrat de l’Avinguda de la Constitució, sumant més de 4.600 reproduccions i 1.864 minuts de reproducció. A aquest li van seguir, en nombre de visualitzacions, les entrevistes a Adelum, Va ingressar Cadàver, Ana Camús i Paco Cherro, Yoni Ramírez, etc.

Des de la Comissió Organitzadora de Villena és Música 2020 volem agrair la predisposició de bandes i artistes a l’hora de facilitar l’enregistrament de les entrevistes i, sobretot, el seguiment i l’interés que la ciutadania ha mostrat, malgrat les circumstàncies, per aquest esdeveniment. Tant de bo en 2021 puguem celebrar el VEM que a tots ens agradaria, omplint Villena de música i art i els seus carrers de vida, alegria i bon veïnatge.