La Casa de Cultura de Villena (KAKV) obri la seua sala d’exposicions per a presentar la mostra de l’artista plàstic Manolo Granado (Ibi, 1969) que ofereix quasi una trentena d’obres en els seus formats de pintures, gravats i collages. L’exposició, que es va inaugurar aquest divendres serà visitable fins al pròxim 29 de desembre, amb una limitació de l’aforament de fins a 30 persones per a les dues plantes que ocupa la Sala d’Exposició i amb la possibilitat d’establir cites prèvies i visita guiada fora de l’horari convencional d’obertura.

La intenció de la direcció de KAKV i de l’Ajuntament de Villena és fer front a la situació de pandèmia amb la cultura com a eina social, especialment en aquests moments d’aïllament, sempre amb totes les mesures de seguretat i higiene i sota la premissa del gremi que aposta pel concepte de “Cultura Segura”.

El director de la KAKV, Pepe Ayelo, considera que “és important el respecte absolut a les mesures de seguretat i a les normes higièniques que establisquen les autoritats sanitàries. Però hi ha altres realitats, podem continuar adaptant-nos a elles sense haver de renunciar a una cosa essencial: la cultura que ens dóna eixida i ens ofereix respostes a temps complexos com aquests que vivim”.

Des del seu punt de vista, “la Cultura no pot parar-se, perquè és reflexió, molt necessària en aquests temps. Això és el que ens ha portat a obrir l’exposició i fer front – amb canvis absoluts a l’hora de visitar una mostra – a les restriccions d’aforament i mesures de seguretat. Des de Villena pensem que, amb totes les cauteles necessàries, la cultura també és una arma contra la pandèmia i contra el que està generant en matèria de cohesió social i convivència”.

Nomadisme estilístic

Manolo Granado presenta la seua exposició ‘Mons Subtils. Pintures, gravats i collages’ que s’estableix com un canal on l’artista d’Ibi intenta a través del seu personalíssim procés creatiu “conéixer, descobrir i trobar noves respostes” a la realitat d’aquest món.

Com bé explica en el seu catàleg Rafael Calbo, professor de la Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi i doctor en Belles arts, en l’obra de Magraner es dóna “la cerca de noves solucions formals que expressen l’itinerari interior i personal, condueix irremeiablement, en diverses ocasions, al canvi, l’exploració d’aqueixes diferents maneres d’expressar, encara que no estiguen d’acord amb la moda. Aquesta és una de les característiques de Manolo Granado i de diferents artistes que com ell, practiquen aqueix nomadisme estilístic”.