L’Ajuntament de Villena ha presentat aquest matí el vídeo ‘Villena, plena de vida’, una producció audiovisual de dos minuts de duració on es plasma el ressorgir de la ciutat a nivell social, econòmic i cultural després del període de quarantena viscut a causa del COVID-19.

La sala d’actes de la Casa de Cultura ha tornat a albergar públic en les seues butaques. Ha sigut per a la presentació i projecció del vídeo ‘Villena, plena de vida’, seguint les mesures sanitàries i guardant les distàncies de seguretat exigides.

La presentació ha sigut a càrrec de l’Alcalde, Fulgencio Cerdán i el regidor de Dinamització Municipal, Javier Martínez. Al costat d’ells han estat Salvador Martínez Puche i Adriana Bonastre com a autors i creadors de la idea. “És un vídeo que representa bé a la nostra ciutat”, ha expressat l’Alcalde, Fulgencio Cerdán. “Posa en valor la indústria, el comerç i l’hostaleria de la nostra ciutat els quals s’han sumat a aquest projecte i permeten que Villena es reactive d’una manera assenyada i coherent”.

L’acte de presentació s’ha desenvolupat davant un reduït nombre de persones, a causa de les restriccions pròpies d’aforament actuals. Han sigut presents els mitjans de comunicació locals així com les empreses i entitats que han col·laborat desinteressadament en l’enregistrament de les imatges i els representants de la Corporació Municipal.

El vídeo, que ja ha començat a circular en mitjans digitals i xarxes socials, té dues parts molt ben diferenciades. La primera d’elles en blanc i negre molt més lenta amb la imatge desoladora de Villena durant el confinament i una segona part en color que inicia una xiqueta obrint una cortina com a element simbòlic que dóna pas a l’activitat, el comerç i l’hostaleria.

El regidor de Dinamització Municipal ha subratllat “el difícil de recopilar en només dos minuts les moltes fortaleses que Villena atresora com a ciutat”. “La idea fonamental és que la cartografia es convertisca en anatomia quan els llocs tenen ànima”, ha assenyalat Salvador M. Puche com a propulsor d’un projecte que pretén ser testimoni del pas avant de la ciutat després de la pandèmia del coronavirus.