Els cinc curtmetratges realitzats per adolescents de Villena, dins del projecte Documóvil, van ser presentats a la ciutadania en la Sala d’actes de la Casa de la Cultura de Villena. Els treballs audiovisuals han sigut realitzats per joves adolescents, d’entre 14 a 18 anys, dins del programa ‘Villena Educa’, en el qual han participat les regidories d’Igualtat, Educació i Joventut, amb el finançament de la Conselleria d’Educació.

L’edil d’Igualtat, Alba Laserna, i la seua homòloga de la regidoria d’Educació, Elena Benítez, van destacar el valor d’aquesta iniciativa com a acció de sensibilització entre la població juvenil sobre la qual és necessari realitzar accions contra els clixés i comportaments masclistes que encara es produeixen en l’àmbit adolescent.

Benítez va apuntar que “amb aquesta iniciativa, a més de formació audiovisual, també es dóna veu en matèria de perspectiva de gènere a les noves generacions, que tenen molt a dir i bastants coses que fer contra el masclisme”. Per part seua, Laserna va assenyalar que “el material audiovisual és una excel·lent eina de transformació social, de generar pensament crític en la joventut i de treballar en matèria de sensibilització per la plena igualtat de gènere”.

L’acte previst permetrà a l’alumnat del projecte Documóvil presentar els cinc curtmetratges escrits i produïts, com a colofó a un procés formatiu que ha permés l’aprenentatge de tècniques professionals audiovisuals, tenint com a objectiu prioritari la promoció de la igualtat. Al llarg del taller, s’han establit dinàmiques perquè reflexionen sobre les desigualtats que els envolten.

Els títols dels treballs que es visionaran són ‘La lista’, escrit i dirigit per Enrique Flor; ‘Preguntas innecesarias’, d’Elena Sáez; ‘Se me fue de las manos’, d’Adriana Zapater, ‘Sola y de noche’, escrit i dirigit per Lola Mira i Elena Sáez; i ‘Tacones cercanos’, de Lucía Hernández.

Les joves directores i productores d’aquests vídeos han destacat la importància de continuar treballant en matèria d’igualtat, contra el masclisme i per la normalització real dels drets entre els diferents gèneres.

Les alumnes en roda de premsa, com a guionistes i directores dels seus respectius curtmetratges, van assenyalar que encara existeixen comportaments i actituds masclistes en la societat actual, fins i tot en els ambients juvenils.