La Regidoria de Desenvolupament Econòmic ha presentat hui la marca ‘Espàrrecs de Villena’ i el seu nou etiquetatge que identificarà amb un número de sèrie cada lot d’espàrrecs que es venga sota aquesta marca, registrada de manera oficial per part de l’Ajuntament de Villena. La proposta, que ve recolzat pel grup de productors locals, pretén identificar els espàrrecs enfront d’uns altres de la competència, a la vista que les produccions villenenses reuneixen una sèrie de qualitats i qualitats inèdites en altres territoris.

L’edil, Esther Esquembre, ha destacat la importància de poder identificar i diferenciar la producció de Villena, fins que s’aconseguisca alguna figura de protecció com la Denominació d’Origen (DO) o la d’Identificació Geogràfica Protegida (IGP). A més, es pretén treballar en el foment del consum dels productes de proximitat i de ‘quilòmetre zero’.

En l’actualitat, es cultiven més de 20 hectàrees que generen més de 180.000 quilos anuals, que tenen com a destí els mercats nacionals i europeus. L’Ajuntament, treballarà amb els productors locals en matèria de promoció, difusió i publicitat de la marca i del producte villenense.

Els productors de Villena ja disposen de més de 100.000 etiquetes amb la finalitat d’aportar diferenciació i valor del seu producte.

“L’objectiu és que l’espàrrec verd cultivat a Villena tinga una marca pròpia, es convertisca en una dels senyals d’identitat de la població i siga reconegut en els mercats per ser un producte de Villena molt saludable”, va afegir. El següent pas, segons Esquembre, és formalitzar una associació de productors de Villena i la redacció d’un manual d’ús de la marca i l’etiquetatge.

Per part seua, els diferents productors de ‘Espàrrecs de Villena’ van destacar la importància de l’etiquetatge diferenciat i enumerat per a evitar que altres produccions d’altres territoris aprofiten el segell de qualitat en benefici propi. L’agricultors villenense van qualificar els ‘Espàrrecs de Villena’ dels millors d’Espanya com demostren la seua utilització en els principals restaurants del país.