La Regidoria de Polítiques Animalistas de Villena i la Kakv han creat una nova iniciativa que ha denominat NATURA VILLENA amb l’objectiu de sensibilitzar a la població en un tema tan important com és la conservació mediambiental. Aquesta iniciativa es desenvolupa amb diverses accions culturals gratuïtes que es duran a terme des del dimarts 18 fins al dissabte 22 de maig.

Amb aquestes propostes es pretén posar a la població enfront de la crua realitat, davant els riscos mediambientals que pateix el planeta i el maltractament animal. Aportant solucions tan necessàries com el reciclatge, que puguen ajudar al fet que la situació canvie de rumb i així puguem protegir el medi ambient.

Es projectaran diverses pel·lícules i documentals relacionats amb la temàtica del cicle i en cadascuna d’elles, directors, guionistes i productors participaran en la presentació i en el fòrum posterior a l’activitat.

“Volem que la població de Villena canvie la seua lent, mire més enllà i tinga una visió més integral i transversal del món que ens envolta, que siguem conscients que les nostres accions influeixen en tot el nostre entorn, en altres éssers humans, en animals i la naturalesa. Estem convençuts que amb aquest important material que visionarem i els col·loquis que es formaran, tots aprendrem molt, es generarà més empatia per l’entorn i començarem a canviar no sols la manera de percebre el nostre voltant, sinó les nostres accions, el nostre consum”, ha comentat la regidora de Polítiques Animalistas, Esther Esquembre.

Aquesta iniciativa començarà el dimarts 18 de maig a les 19:30h amb la presentació del work in progress del documental ‘Persona [NO] humana’, en la qual es narra la història de dos ximpanzés connectades per una mateixa lluita: la llibertat. Comptarem amb la presència dels directors Álex Cuellar i Rafa G. Sánchez i el productor Xavier Crespo.

El dimecres 19 a les 19:30h es durà a terme la projecció del documental ‘El quart regne dels plàstics’ on es narra la història d’un treballador il·legal que va a la recerca del somni americà i acaba trobant la seua ‘bella’ llar en un centre de reciclatge de Nova York. Assistirà Adán Aliaga, director del documental.

El dijous 20 a les 19:30h es podrà visionar la pel·lícula ‘Aquarela’, en la qual es representa l’immens poder de l’aigua i com aquest indispensable líquid pot arribar a ser extremadament destructiu. En aquest cas tindrem l’oportunitat d’escoltar per videoconferència a la productora Aimara Reques.

La cuina de quilòmetre 0, aquella els aliments de la qual són adquirits a productors en un radi inferior a 100 km, també protagonitzarà una de les jornades del cicle. El divendres 21 de maig a les 17:00h en la cuina-obrador del Mercat Municipal tindrà lloc un Showcooking a càrrec del xef guanyador d’una Estrela Michelín Rodrigo del Carrer, un dels més reconeguts xefs en la cuina amb vegetal.

Aquest taller, l’entrada del qual és molt limitada, s’emetrà també en streaming i reivindicarà la importància del consum de proximitat com reactivador de l’economia local, el nostre Mercat Municipal com a centre de consum fresc i pròxim. A més, de la importància de l’ús de vegetals per a reduir l’important impacte mediambiental que produeix la ramaderia. Tots els assistents rebran un llibre sobre cuina vegetal tradicional del municipi.

Aqueixa mateixa vesprada a les 19:30h es projectarà la pel·lícula ‘El que crema’, en la qual podrem submergir-nos en la història d’un piròman en la seua tornada a l’entorn rural després de complir la seua condemna per provocar un gran incendi en terres gallegues.

Finalment, la música interpretada amb instruments fets de material reciclat serà la protagonista del dissabte 22. Es realitzaran dues activitats que seran a càrrec del grup basc ‘Trakamatraka’. A les 10:30h es realitzarà un taller de construcció d’instruments amb materials reciclats i a les 12:30h es realitzarà un espectacle musical basat en instruments realitzats amb objectes que la societat rebutja i que servirà com a colofó a la programació de Villena Natura.

L’accés a totes les activitats és gratuït amb inscripció prèvia que haurà de realitzar-se a través de la web www.kakv.com.