El regidor responsable de grans esdeveniments, Javier Martínez, ha anunciat l’inici de la programació de concerts que arrancaran al juliol en la Plaça de Bous de Villena amb les actuacions de Camela, Sidecars i l’espectacle infantil Pica-Pica. Martínez es va mostrar confiant en l’efecte positiu del procés de vacunació i la “gradual volta a la normalitat dels concerts a la nostra ciutat, sempre amb la màxima garantia sanitària, el respecte als aforaments més conservadors i amb les mesures que es vagen establint en el futur per part de les autoritats sanitàries”.

El director gerent de Produartce, Carlos Cerdán, va explicar la decisió de tornar a retardar el concert de Camela, inicialment previst per a el mes vinent de maig, fins a mitjan juliol. Una decisió, segons va comentar, que obeeix al fet que la Plaça de Bous també és el lloc per a la campanya de vacunació contra la Covid-19 i que a l’estiu la situació de pandèmia es trobarà més controlada. Per això, el duo que formen Fa la gara-gara actuaran el 10 de juliol; un dia abans el farà el grup Sidecars, i el cicle el tancarà l’espectacle infantil Pica-Pica l’11 de juliol.

Cerdán va explicar que en breu s’obrirà el procés de devolució de les entrades de Camela per a aquells que ho desitgen, encara que l’entrada de maig serà vàlida per al concert de juliol d’aquells que preferisquen conservar-la.

Per part seua, el regidor va comentar que l’aforament per a aquests espectacles serà del 50%, segons el que s’estableix per Sanitat en l’actualitat, encara que no va descartar canvis en funció de l’evolució de la pandèmia. A més, s’estableix com a protocol que totes les actuacions s’han de celebrar amb el públic assegut, segons les mesures de seguretat sanitària fixades en l’actualitat.

Martínez va assegurar que, encara que la Plaça de Bous és el lloc triat per al procés de vacunació massiva a Villena, intercalar tots dos dispositius al juliol no afectarà el calendari sanitari. “Ja s’ha establit l’operativitat i encaixen perfectament, encara que és possible que els punts de referència per a la vacunació al juliol siguen els centres de salut de la ciutat. No obstant això, l’ús múltiple de la Plaça de Bous està assegurat”, va afegir.

El regidor va avançar que la intenció de l’Ajuntament de Villena és programar més concerts al llarg d’agost en diferents punts de la ciutat i per a diferents públics, de manera que es puga atendre a tota la demanda, sempre sota l’estricte respecte a la situació sanitària de la ciutat.