El Consell Regulador de la DOP Alacant i l’Associació de Restaurants d’Alacant, ARA, han signat un conveni de col·laboració per a intercanviar formació i promoció entre els associats de cada entitat. En concret, el conveni buscar ampliar el coneixement, millorar el servei i l’oferta dels Vins Alacant DOP en la restauració local per a aconseguir una “major sostenibilitat en oferir producte local”.

El President de ARA, Antonio Pérez Planelles i el del Consell Regulador, Antonio M. Navarro, han signat el conveni amb clares intencions d’estrényer llaços i millorar la relació entre aquests dos importants sectors turístics. Entre algunes de les activitats ja està prevista la realització d’un tast el dia 23 de novembre en la seu del CRDOP, dins del “Alacant Gastrofestival” que els restauradors han organitzat en la capital.

ARA és una associació de restauradors d’àmbit provincial que busca la defensa i el respecte a la professionalitat, la renovació en els procediments de formació, així com la involucració dels seus associats en l’acció social.

Per la seua part el CRDO Alacant és una entitat que agrupa a més de 2000 viticultors, a unes 40 cellers, empara unes 10.200 hectàrees i que saca al mercat prop de 13 milions d’embotellats amb DOP Alacant. És una de les proteccions agroalimentàries més antigues del món i té 87 anys de reconeixement oficial a Espanya.