El diputat de Cultura, César Augusto Asencio, ha rebut aquest matí en el MARQ al director general dels Museus Nacionals d’Iran, Mohammad Resa Karegar, i al conseller cultural de l’Ambaixada d’Iran, Alireza Esmaeili, per a mostrar-los in situ les instal·lacions del museu i rebre el vistiplau per a acollir l’exposició internacional ‘Iran: Bressol de Civilitzacions’. La delegació iraniana ha recorregut les diferents sales del centre on han pogut admirar les mostres permanents, l’última proposta expositiva que aprofundeix en l’Art Rupestre, així com la zona del soterrani on es troba el Gabinet de Recerca i el Laboratori de Restauració, entre unes altres.

El pròxim projecte internacional del MARQ compta amb 194 peces d’alt valor, vint d’elles d’or, i inclou la impactant rèplica de el ‘Fris dels arqueros’ de Darío el Gran (510 a. de C.) que estarà acompanyat de dues grans escultures originals. L’exposició es podrà visitar entre març i agost i farà un recorregut per la història d’Iran, des de la primera presència humana en la zona, fa uns 300.000 anys, fins a la islamització, en el segle VII de la nostra Era.

La comitiva s’ha completat, a més, pel director gerent de la Fundació MARQ, José Alberto Cortés, el director tècnic del MARQ, Manuel Olcina, el cap de Exposicionesy el cap de Col·leccions del museu, Jorge Soler i Rafael Azuar, respectivament, i el director del Seminari Permanent de Iranología de la Universitat d’Alacant, José Cutillas.