La regidora de Turisme de l’Ajuntament d’Elx, Mireia Mollà, ha presentat les II Jornades Gastronòmiques “Ilici 2019” que se celebren en el Restaurant Atelier de l’11 al 16 de febrer. Al costat de Mollà han estat en la presentació l’organitzadora de l’esdeveniment, Patricia Sanz (Restaurant Atelier) juntament amb el director del Parc Arqueològic de la Alcudia, Alejandro Ramos, i al costat de Santiago Orts, d’Hort Gurmet.

Es tracta d’un esdeveniment que constitueix un viatge a la cultura gastronòmica il·licitana des de l’època Ibera passant per l’època Romana fins a l’època Islàmica, on els assistents podran degustar els productes protagonistes en els menús dels il·licitans durant prop de 2.000 anys.

“Aquestes jornades impulsades per Patricia Sanz han aconseguit reunir, a més d’institucions públiques, cas de Visielche, un important número empreses que s’han sumat a aquest projecte”, ha explicat Mireia Mollà, qui ha indicat que “Patricia Sanz és una valenta que va posar l’any passat en marxa aquest projecte que ens permet a il·licitans i il·licitanes a gaudir de productes de la nostra terra i conéixer la història d’aquests. També entendre la bona cuina que es fa a la nostra ciutat. I al costat d’això, apostem per un esdeveniment que té atracció turística i que ve a posar en valor la gastronomia il·licitana”.

Mollà ha explicat que “aquestes jornades es mouen entorn de la nostra cultura i la nostra història. Un recorregut per les etapes ibera, romana i islàmica. Un recorregut històric del per què dels nostres productes que han deixat petjada en la història il·licitana”.

“Alguna cosa que és atractiu, no solament per als de casa, que moltes vegades no coneixem les arrels del que tenim ací. Però també són una jornades per a posar en valor l’enorme potencial de la gastronomia il·licitana, tant a nivell de productes com de xefs”, ha afegit la regidora que aquest deu ser “un esdeveniment que marque una agenda anual a Elx perquè el màxim exponent de la gastronomia il·licitana tinga un esdeveniment”.

Per part seua, Patricia Sanz, ha indicat que “ja l’any passat es van celebrar aquestes jornades a les quals espere donar continuïtat i les vaig posar en marxa pensant que era molt interessant recuperar el nostre. No vull que deixem de pensar d’on venim. Així que em vaig poder a indagar i m’estic trobant amb moltes sorpreses i molta informació que em sembla interessant plasmar en l’ambient del restaurant”.

Sanz ha dit que enguany es comptarà amb col·laboradors que narraran històries que es vivien en l’època ibera, romana i islàmica, en l’ambient del restaurant. “També els productors il·licitans contaran la història dels seus productes que vénen d’aqueixes èpoques. Productes que s’utilitzaven llavors i que hui dia continuen estant presents en la nostra dieta”, ha assenyalat.

Alejandro Ramos, ha declarat que es “tracta d’una iniciativa molt interessant pròpia d’una ciutat cultural i turística. No cal oblidar que la gastronomia és un dels elements de la història amb major capacitat de donar resultats. Gràcies a la cuina podem saber la manera de viure de les diferents civilitzacions”.

Finalment, Santiago Orts, en representació de les empreses col·laboradores ha indicat que “aplaudim aquesta iniciativa perquè pensem que ens ajuda a donar visibilitat en un entorn en el qual cap de nosaltres som profetes i en el qual ens costa fer que els nostres productes es valoren”.

Les inscripcions en les jornades es poden realitzar en reserva@patriciasanz.es