L’Ajuntament d’Elx, a través de Visitelche, ha posat en marxa una nova iniciativa per a posar en valor les festes de la Venida de la Virgen. Després de l’èxit obtingut amb el còmic editat l’any passat, en aquesta ocasió s’ha optat per un recortable en el qual apareixen tots els protagonistes d’aquesta festivitat il·licitana declarada Bé d’Interés Turístic.

La regidora de Turisme, Mireia Mollà, acompanyada pel president de la Societat Venida de la Virgen José Manuel Sabuco, i per l’autor del recortable, Antonio Ródenas Maciá, ha presentat aquesta iniciativa.

“Hui presentem un recortable per a xiquets, xiquetes i també d’adults que vulguen recuperar els temps d’aquesta manualitat. Presentem una proposta vintage per a gaudir en família i per a acostar les festes de la Venida de la Virgen als més xicotets” ha assenyalat Mollà qui ha recordat que és el segon any consecutiu que Visitelche es bolca en la promoció d’aquesta festa il·licitana.

La responsable de Turisme ha dit que s’editaran un total de 20.000 exemplars d’aquest recortable que es repartirà entre centres escolars i també des de l’Oficina de Turisme.

“Aquest recortable té un component pedagògic ja que es tracta d’acostar aquesta festivitat als més xicotets, però també posa en valor el caràcter turístic de les festes de la Venida de la Virgen això els recortables es repartiran en les oficines de turisme”, ha explicat la regidora.

Per part seua, José Manuel Sabuco ha agraït la col·laboració de Visitelche la seua col·laboració. “l’any passat ja vam treballar junts en l’edició del còmic i enguany gràcies a la cessió dels dibuixos d’Antonio Ródenas, que van ser realitzats en 2005 i que estaven en el Museu de Pusol, hem pogut editar aquest recortable”.

L’autor del recortable ha assenyalat que aquesta idea va partir amb uns objectius marcats “d’una banda volia recuperar la idea d’aqueixa activitat-jugue que estava desapareixent com els recortables, i alhora volia que d’aquesta forma es divulgara també la Vinguda de la Verge entre els xiquets i xiquetes”.

Segons Mireia Mollà, l’edició d’aquest recortable és un pas més cap a la promoció turística d’Elx amb les seues festes com a protagonistes i com a element diferenciador respecte al nadal d’altres municipis. “A Elx comptem amb elements d’un alt potencial turístic i des de Visielche tractem d’explotar-los”. En aquesta línia el protagonista de la promoció turística nadalenca és Cantó i el seu cavall. Ell és el protagonista del cartell “Elx, una ciutat de llegenda” en el qual es recullen els atractius turístics del municipi en les festes d’hivern.