Visitelche i el Museu Escolar de Puçol han presentat les tres publicacions sorgides de la Trobada de Patrimoni Mundial, celebrat a Elx el mes d’octubre passat i que va estar organitzat per aquestes entitats i Turisme Comunitat Valenciana. Es tracta del número 24 del butlletí informatiu del propi Museu Escolar, ‘El Setiet’, el llibre ‘Projecte Educatiu-Museístic Museu Escolar de Puçol (PoEM)’ i el tom d’il·lustracions ‘Quaderns Viatgers II: Passat Dibuixat’. El regidor de Turisme, Carles Molina; el president de l’Associació Centre de Cultura Tradicional Museu Escolar de Puçol, José Mora; la directora del col·legi de Puçol, Isabel Picó; i el director del Museu Escolar de Puçol, Rafael Martínez, han explicat el contingut dels tres exemplars.

En concret, el present número de ‘El Setiet’, revista que començara a editar-se en 1993 i que per primera vegada té una portada a tot color, se centra en tres blocs: la Fundació Projecte Puçol d’imminent posada en marxa, articles referents a les conclusions de la Trobada de Patrimoni Mundial i sobre l’ampliació de 150 metres quadrats de les instal·lacions del Museu gràcies a l’esforç de l’Ajuntament d’Elx i la Diputació Provincial, a més de les seccions habituals. En el cas de ‘Projecte Educatiu-Museístic Museu Escolar de Puçol (PoEM)’, és el primer llibre de caràcter científic que explica, des d’un punt de vista pedagògic, els objectius i la metodologia del projecte, basats en la unió de col·legi, societat i Museu, i que ha comptat amb la coordinació de la investigadora de la Universitat de Coïmbra Lorena Sancho. Finalment, ‘Quaderns Viatgers II: Passat Dibuixat’ mostra la selecció d’un centenar de treballs que des de setembre fins a novembre de 2019 van ocupar l’espai d’exposicions temporals de les instal·lacions museístiques i en la qual es va exhibir els dibuixos que del Museu Escolar va estar realitzant des de gener el grup il·licità conegut com a Quaderns Viatgers.

Mora, Picó i Martínez, que han valorat positivament la Trobada de Patrimoni Mundial, han agraït a Visitelche i al Consistori il·licità el seu suport continu en la consecució de l’esdeveniment. Molina, per part seua, ha donat les gràcies per l’esforç que efectua el Museu Escolar de Puçol “en pro de la nostra cultura i tradicions”, i ha destacat que l’Ajuntament sempre estarà la costat de l’entitat “per al que necessite”.

La edición de estas publicaciones se consideran la última acción emprendida en el marco del ya citado Encuentro de Patrimonio Mundial, que giró en torno a la celebración de dos importantes aniversarios: el 50º aniversario del comienzo del proyecto pedagógico de la escuela de Puçol y, por otro lado, el 10º desde la inclusión del proyecto el Registro de Buenas Prácticas de Salvaguarda del Patrimonio Cultural Inmaterial, convirtiéndose de esta manera en el tercer bien ilicitano en ser inscrito en los listados de Patrimonio Mundial de la Unesco, tras el Palmeral Histórico y el Misteri d’Elx.