Viva La Pepa és un bar cultural en la zona del Mercat (Pl. Músico Oscar Tordera Iñesta 19).  Un espai que porta diversos anys donant vida i color als i les artistes d’Alacant amb una programació en temps que quan eren normals tenia una mitjana de tres esdeveniments culturals setmanals on tenia cabuda sobretot la poesia, el teatre i la música però sense descartar actes performatius i sobretot uns altres amb molta fusió d’arts en l’escena. És un lloc que milita en la cultura i recolza al món artístic perquè sense cultura no hi ha un futur i és la identitat d’un país dels xicotets i els grans i diuen que representava el 3.2% del PIB.

La seua propietària Pepa Berenguer, com ja vaig comptar, és sobretot força, com un bou. De les quals dissenya la seua programació cultural a colp de llapis en els tovallons de paper, on li enxampa. Es mou per impuls, i això li ho dóna la seua trajectòria de diversos anys construint ciutat des de la cultura en un espai enormement acollidor en el qual aposta per coses noves, innovadores, delicades, amb categoria, que sorprenen perquè ella té clar que en el seu espai les cerveses i els versos rimen, conviuen. És una dona amb visió i capacitat de fer dues o fins i tot tres coses alhora: posar bona música, fer bones propostes i plantejar reflexions tremendament coherents no sols del sector de la cultura. Molt interessant estar prop de Pepa, per tot.

Pepa Berenguer

A tot això, va arribar la COVID19 i primer es van tancar els llocs i després es van obrir a menys del 50% d’aforament però Viva la Pepa va continuar organitzant esdeveniments culturals per a 16 persones per les noves formes. Però ara, qui mana, ho ha complicat més a Alacant per al sector de la cultura i ara simplement no es poden celebrar aquest tipus de trobades i és igual l’aforament, una cosa poc comprensible.

Ara Viva La Pepa ha oferit les seues xarxes socials com Facebook per a celebrar esdeveniments en streaming que es pujaran amb el número de compte bancària, compte paypal o bizum amb la finalitat de fer costat als i les creadors.

Pepa Berenguer es troba molt orgullosa del talent i esforç de la gent d’Alacant i dóna tot el seu suport. Ella diu “sou el teixit de la cultura, no permetem que s’apague”. Els interessats poden contactar per wahtsaap al 633536258