La regidoria de Cultura i la seu universitària de la Universitat d’Alacant organitzen un programa de concerts del 3 al 10 de juliol amb “VO Week”, un dels cursos d’estiu més aclamats a la nostra ciutat que enguany tornarà a la ciutat amb el programa de concerts més extens.

Les conseqüències de l’epidèmia de la COVID-19 han impedit organitzar la majoria de cursos d’estiu que la seu universitària de la UA porta cada mes de juliol a Villena. Un dels cursos que ha hagut de ser suprimit és VO Week, un curs de formació musical organitzat per Ana Camús i Paco Cherro.

Aquest curs es va iniciar en 2016 i celebra aquest any 2020 la seua 4a edició d’una manera diferent. La celebració del curs no és possible però sí els concerts en obert a la ciutadania que li acompanyen cada nit. Seran un total de 7 actuacions al pati del fester entre el 3 i el 10 de juliol. “Cal apostar perquè la cultura no se suspenga, sinó que s’ajorne i es complisquen les mesures sanitàries corresponents”, ha destacat Pepe Ayelo, director de Kakv.

Tots els concerts seran gratuïts amb un aforament limitat entre 150 i 200 persones amb assignació de seients que pemitan mantindre les distàncies de seguretat. Les persones interessades a assistir als concerts han de sol·licitar les seues butaques preasignadas a través del mail kakv@villena.es

El festival l’obrirà el divendres 3 de juliol el cantaor flamenc villenense Raúl Micó acompanyat de Tomson i el grup Punkalorro com a tancament. El dissabte dia 4 serà el torn de Sòlids amb la cantant de jazz valenciana Arantxa Domínguez. “Serà un dels concerts grans d’aquesta VO Week”, ha destacat Ayelo.

El dilluns 6 de juliol actuarà a la nostra ciutat Pastís Relna, una formació composta per dues dones on fusionen a capela diferents estils musicals amb un estil molt sorprenent. El dia 7 serà el moment del flamenc contemporani amb Llet Negra amb Fraskito i el percussionista villenense Toni Prats “El Pelao”.

L’última part del cicle comptarà amb formacions molt aclamades les quals iniciarà el cor femení CC Pink acompanyat de sorpreses musicals en forma d’amics i amigues amb els quals compartiran escenari. El dijous 9 de juliol arriba Domisol Sister, un sextet femení amb molt de ritme que estava previst que obrira la Setmana Cultural del Grec.

El cicle VO Week 2020 el tanca el divendres 10 de juliol l’actuació de Zenet la qual vindrà acompanyada d’una classe magistral per a un reduït grup de persones. Aquest trio mescla poesia amb una guitarra i una trompeta. “Poder celebrar aquest festival és una alegria enorme per a tots nosaltres”, ha sentenciat Mari Ángeles Alonso com a directora de la seu universitària.