Voluntaris de la Universitat d’Alacant participaran el pròxim 1 de juny en la III Jornada de Mar Solidària, el major esdeveniment per a persones amb discapacitat en el mar, per a fomentar-hi la inclusió de les persones amb diversitat funcional, que té el suport d’UPAPSA i COCEMFE..

En aquesta edició participaran 474 persones amb diversitat funcional. Els participants podran gaudir amb esports clàssics com el futbol i voleibol de platja, el rem, el rugbi, o la marxa nòrdica que està posant-se de moda, i també d’altres més aquàtiques com el busseig, la vela lleugera, el paddle SUP o una travessia nadant prevista per a 300 persones.

Per a alguns dels participants, aquesta serà la seua primera experiència del mar. Per a això, hi haurà 336 ajudants entre monitors i familiars i, com a novetat, gràcies a l’èxit consolidat d’anteriors edicions per aquest esdeveniment sense ànim de lucre, alguns d’aquests vindran no solament d’Alacant, sinó de tota Espanya. Molts dels voluntaris procedeixen de la Universitat d’Alacant. Estudiants i personal de la UA van ser premiats pel Consell Social de la Universitat d’Alacant en l’edició de 2019.

Aquest esdeveniment va ser presentat aquest dijous a l’Ajuntament d’Alacant, en un acte presidit per l’alcalde de la ciutat, Luis Barcala, que va comptar amb la presència de Juan José Rodes Martínez, coordinador de la jornada, de la vicerectora de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat de la Universitat d’Alacant, María José Rodríguez Jaume. També hi van estar presents Antonio Ruescas Cañizares, president de COCEMFE Alacant, Mari Luz Arbolí Dávalos, gerent UPAPSA, i també Francisco Rey Aracil, president del Club Nàutic Alacant Costablanca.