Worm Gnosis és un còmic interactiu de l’autor alacantí Boris Ramírez, en el qual el lector prendrà el rol del personatge protagonista, embarcant-se en una aventura el desenvolupament de la qual (i la seua final) estarà determinat per les decisions i accions que es vagen prenent durant el transcurs de la història. Amb una trama i ambientació clarament influïdes per l’imaginari dels Mites del Cercle de Lovecraft, el lector es veurà immers en una aventura fantàstica i tremendament immersiva en la qual resoldrà misteris i s’enfrontarà a forces i enemics d’aquest i altres mons.
Boris Ramírez, nascut a Alacant i llicenciat en Belles arts per la Universitat Miguel Hernández, és dibuixant, il·lustrador i autor de còmics professional i presentarà la seua obra dissabte que ve 28 de maig en Ateneu Còmic d’Alacant.
Ha treballat en diversos llibres d’il·lustració, àlbum il·lustrat infantil i còmic, sent ‘Dientes de Leche’ la seua primera novel·la gràfica com a autor complet. La seua obra sol girar entorn del terror i el guro, buscant el bizarro i l’abjecte, i intentant sempre involucrar al lector. Amb la seua nova obra, Worm Gnosis (una novel·la gràfica interactiva), tracta de fer partícip actiu al públic, perquè considera que el còmic, o qualsevol altre àmbit literari, pot oferir als lectors autèntiques experiències immersives.
Tenint al cap aquesta premissa, Worm Gnosis segueix el deixant dels clàssics llibres de la dècada dels huitanta, aquells en els quals un triava la seua pròpia aventura o era el protagonista. Es tracta d’un gènere que beu directament dels jocs de taula i de rol, i que hui dia tornen a ser molt populars. A través de les seues 72 pàgines a tot color i enquadernació en tapa dura, podrem travessar diversos escenaris on encarnarem a un personatge emmascarat que anirà evolucionant segons les nostres decisions, els camins triats i també segons dels resultats obtinguts en llançar els daus.
La combinació de tots els elements que componen el còmic: interacció contínua, temàtica misteriosa i de terror; i una estètica que caracteritza el treball de l’autor, fan de Worm Gnosis un projecte original i quasi únic en el mercat editorial actual. Una valenta aposta de la jove editorial malaguenya Maldragón, que fomenta el talent nacional i que, en la seua curta trajectòria, ja ha publicat al voltant de la desena de títols.
Sinopsi del còmic:
La recent mort del mestre Derzahal, líder i nexe d’incomptables organitzacions arcanes, ha deslligat el descontrol sobre els seus seguidors. El mestre s’ha emportat aconseguisc el secret millor guardat de la seua Ordre, la mera existència de la qual es considera l’origen dels seus fantàstics estudis. Ara, les diferents organitzacions ocultistes que en el passat col·laboraven entre elles des de la distància, s’enfronten en una perillosa carrera per revelar el terrible misteri i usar-lo al seu favor. La teua lògia t’ha triat d’entre tots els teus germans per a ser el primer a aconseguir i revelar l’anhelat secret del mestre… i portar-lo amb tu.
Més informació
Editorial Maldragón
www.maldragon.com
info@maldragon.com
Boris Ramírez Barba
borisramirezbarba.wordpress.com
www.instagram.com/borixcomix/

Boris Ramírez